Uspeh filma Petelinji zajtrk je kot odlično priložnost za promocijo svojega kraja izkoristil prebrisani župan Šentjerneja Franc Hudoklin. In zakaj tudi ne, šentjernejski petelin je bil ponos in zaščitni znak Dolenjcev že davno, preden je prekmurski pisatelj Feri Lainšček napisal roman Petelinji zajtrk in je istoimenski film pod taktirko režiserja Marka Naberšnika in z glavno zvezdo, hrvaško seksi divo Severino Vučković, obnorel Slovence. Več kot 150.000 gledalcev (v času, ko bo izšla ta številka Nedeljca, se bo številka povzpela že na 170.000 ali celo čez) je bil dovolj velik razlog, da so v ljubljanskem Koloseju na pepelnično sredo ekipi filma podelili še eno zlato rolo Društva filmskih ustvarjalcev Slovenije.

Tako je v družabnem delu slovesnosti del pozornosti predvsem medijev filmski ekipi Petelinjega zajtrka (manjkala sta le igralca Pia Zemljič in Vlado Novak, ona je bila z družino na smučarskih počitnicah, on je imel v domačem gledališču predstavo) "ukradel" sicer simpatični šentjernejski župan Franc Hudoklin, ki se je sredi družbe nenadoma pojavil s petelinom v roki. Čisto pravim živim petelinjim lepotcem, ki bo sedaj morda postal tudi priložnost kakšnega društva proti mučenju živali, da opozori nase. Brez potrebe, petelinu v kinu se ni godilo nič slabše, kot bi se mu v domačem kurniku.

Fino je bilo videti tudi, da režiserja Marka Naberšnika uspeh ni niti prevzel niti uspaval. S pisateljem Ferijem Lainščkom za zdaj sicer ne načrtujeta Petelinjega zajtrka II., bolj se ukvarjata z idejo, kako na filmski trak prenesti roman Nedotakljivi, v katerem je Lainšček popisal življenje štirih generacij balkanskih Romov. Marka pa preganja še ena zgodba, ki bi jo nekoč tudi rad ujel v filmsko kamero. Gre za usodo slavnega Pohorskega bataljona, ki se je končala 8. januarja 1943 pri Osankarici. Marko, gledalci komaj čakamo!