Hkrati je uprava včeraj predsedniku sveta delavcev Jožetu Korotaju izročila izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Korotaj je, kot je znano, javnost opozoril na domnevne nepravilnosti in sporno poslovanje Palome na čelu z Danilom Marinom in Matejo Perger, vidnima članoma NSi.

Med drugim jima je očital, da pripravljata menedžerski odkup, zaradi česar naj bi načrtno izčrpavala podjetje, opozoril je na visoke notarske stroške, ki so v dveh letih porasli z 12.000 na 258.0000 evrov, odvetniški stroški pa na 216.000 evrov, medtem ko je čista izguba konec leta 2005 znašala okoli 1,14 milijona evrov (še leto pred tem je družba poslovala z dobičkom). Prav zaradi javnega opozarjanja na delo uprave, s katerim naj bi škodoval družbi in lastnikom ter presegel svoje pristojnosti, si je Korotaj zdaj "prislužil" izredno odpoved in vabilo na zagovor. Uprava trdi, da je Korotaj zavajal javnost ter sporočal neresnične podatke in govorice, na primer o menedžerskem odkupu.

Korotaj nasprotno trdi, da je ves čas deloval na podlagi soglasno sprejetih sklepov sveta delavcev in da so delovali v interesu podjetja ter posledično zaposlenih. Zatrdil je, da so lastnike in nadzornike dlje opozarjali na nepravilnosti, vendar odziva ni bilo. Med drugim je v oddaji Trenja na Pop TV povedal, da se na opozorila doslej ni odzival niti Bajuk. Opozoril je, da bo morala uprava pridobiti soglasje sveta delavcev za sankcije proti njemu, in napovedal, da bo uporabil vsa pravna sredstva, da bo dokazal, da kot predsednik sveta delavcev ni škodoval poslovnim interesom družbe.