Šetinc je na novinarsko vprašanje TVS, ali gre za preiskavo, povezano z odtujitvijo dokumenta, dejal, da mu to ni znano. Sicer pa so po njegovih besedah "vsi dokumenti na strežniku in se za vsakega ve, kam gre in kje je". Ob tem je Šetinc vnovič poudaril, da z razkritjem internega dokumenta časniku Dnevnik nima nič. "Absolutno je nemogoče, da bi s tem kaj imel, to je možno samo v teoriji," je poudaril.

MZZ: Veleposlaniku zaplenili računalnik zaradi preiskave odtekanja dokumentov

Minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel je za POP TV povedal, da se z izginotjem zapisnika pogovora med slovenskimi in ameriškimi diplomati decembra lani v Washingtonu ukvarja policija.

Hkrati je Rupel povedal, da je tisti z ministrstva, ki je dokument izročil novinarki, le-tega prodal. Urednik Dnevnikove centralne redakcije Antiša Korljan je na to odgovoril: »Gre za še eno v vrsti izjav ministra Rupla, ki kaže na njegovo svojevrstno razumevanje delovanja medijev. Uredništvo zunanjim virom za informacije in dokumente ni plačevalo in ne plačuje, pač pa jih pridobiva na osnovi zaupanja v Dnevnikove novinarje, urednike in uredništvo v celoti.«

Zaenkrat še ni jasno, katero kaznivo dejanje je zunanje ministrstvo navedlo v ovadbi, pa nam tiskovna predstavnica Martina Gramec tega ni želela povedati zaradi interesa preiskave.

Sindikat diplomatov protestira zaradi dogodka na MZZ-ju, ko so uslužbenci ministrstva zaplenili računalnik veleposlanika, ker naj bi komuniciral z Dnevnikom.

V sindikatu so zapisali, da je v sobo veleposlanika in člana izvršnega odbora sindikata Marjana Šetinca vstopilo 8 oseb, med njimi tudi generalni sekretar na ministrstvu. Brez razlage in ne da bi se predstavili, so zahtevali, naj takoj izključi računalnik, ker ga bodo zapečatili. Dejali so, da so iz telefonskih pogovorov ugotovili, da je komuniciral z Dnevnikom.

Več v jutrišnji izdaji Dnevnika!