S predsednikom kluba Srečom Sitarjem naj bi si po besedah članice izvršnega odbora Tanje Ipavec skušala prisvojiti slabih 400.000 evrov odškodnine, ki jih je klub prejel septembra lani za vlaganja v tamkajšnji hipodrom. Sitar je namreč, ne da bi o tem v klubu kogar koli obvestil, sredstva prenakazal na račun družbe Sikra, ki je v lasti njegovega prijatelja Stanislava Kramarja.

Ipavčeva je prepričana, da se želita Sitar in Vnučec okoristiti na račun dolgoletnega dela članov kluba. Kot pravi, sta oba relativno nova člana in z vlaganji v hipodrom nista imela nič. "Ko smo ugotovili, kaj se dogaja, smo vložili zahtevek za sklic izredne skupščine, a je Sitar ni želel sklicati. Zato smo jo v skladu s statutom kluba sklicali sami in na njej Sitarja razrešili ter imenovali novo vodstvo kluba," je pojasnila Ipavčeva.

Sitar pa zatrjuje, da je denar na Sikro nakazal, da bi ga zavaroval. "Vedel sem, kaj se bo zgodilo na izredni skupščini, zato sem skušal denar zavarovati." Na vprašanje, zakaj je denar nakazal na prijateljevo podjetje, je odgovoril, da se je o vsem posvetoval z odvetnikom in da se je zaradi razmer v klubu mudilo. "Ipavčeva je tista, ki si je želela denar prilastiti." Izredne skupščine pa ni bilo mogoče sklicati, ker da zahtevek ni bil skladen s statutom. Kot sta pojasnila z Vnučcem, so se namreč med podpisniki zahteve pojavila imena ljudi, ki sploh niso bili člani kluba. "Za to je treba plačati članarino, izpolniti pristopno izjavo, nove člane pa mora potrditi tudi izvršni odbor. Vse to pa je manjkalo," je poudaril Vnučec.

Ipavčeva vse očitke zavrača in pojasnjuje, da ima vsa ustrezna dokazila glede članstva. "Kar se tiče potrjevanja članov na izvršnem odboru, pa je treba vedeti, da se člani v vsej zgodovini kluba nikoli niso potrjevali na tak način. Pomembno je plačevanje članarine," je dejala.

Zdrahe v klubu zdaj meljejo sodni mlini. Klub je namreč po tem, ko so ugotovili, da je 400.000 evrov izginilo na račun Sikre, vložil tožbo na kranjsko sodišče, ki je Sikri prepovedala kakršno koli razpolaganje s temi sredstvi. Vnučec je zoper klub vložil tožbo na radovljiško sodišče, ker da izredna skupščina, ki jo je sklicala Ipavčeva, ni bila zakonita. Sodišče je izdalo sklep, da so vsi sklepi izredne skupščine nični. Na oba sklepa so že bile vložene pritožbe, tako da bo treba na razplet konjeniške zgodbe še počakati.

barbara.hren@dnevnik.si