In zakaj so se odločili za perjanice in bojne barve, ki jih ima večina publike na tekmah napleskanih na obrazu? Gorenjsko moštvo slovi po svoji šaljivosti, sproščenosti in domiselnosti in tako so v tem slogu tudi poimenovali sami sebe. Sicer že pred zmago na zaključnem turnirju pokala Top Teams v Modeni v lanski sezoni, s katero so si nato (skorajda, a to je že druga zgodba) priborili nastopanje v prestižni evropski ligi prvakov. In v tem duhu je, denimo, za pusta podajalec Tomi Šmuc ob gostovanju v jutranji oddaji na slovenski nacionalki v studio prišel v indijanskem kostumu, potem ko je odgovoril na uvodno vprašanje voditeljice, pa je svoj govor zaključil z besedami: "Hawk, govoril sem!".

V Italiji je po zaključku dvobojev takrat kapetan Mitja Pleško izjavil, da so z ekipo na turnir najboljše četverice prišli kot Indijanci, na koncu pa premagali veliko boljša moštva od sebe, ki se lahko pohvalijo s sedemkratnim (Modena) ali celo petnajstkratnim (ruska Iskra Odincovo) proračunom. In Slovenija je s podvigom šokirala Evropo, ljubitelji odbojke pa so dobili idejo za novo poimenovanje svoje navijaške skupine.

Oranžni se zavedajo, to ob vsaki priložnosti tudi sami povedo, da so glasni navijači njihov sedmi igralec, za kar so jim tudi hvaležni. Tako se jim ob koncu vsake tekme zahvalijo z aplavzom in poklonom, mednje pa vselej zmečejo tudi nekaj majic, na katerih letos piše... seveda Indijanci, na njej pa je narisana tudi živopisna perjanica. A to še ni vse v slogu avtohtonega prebivalstva Amerike. Tu je še plesna skupina. Dekleta se sicer imenujejo Tačke, a med svoje nastope redno vključujejo tudi indijansko koreografijo. Medtem pa je na tribunah oglušujoče v oranžne barve odeto občinstvo. Na tekmah nikoli ne manjkajo megafon, plastičen boben in številni drugi navijaški rekviziti.

Slovit je tudi "borbeni" vzklik "Blok, blok, blok," kadar je Bled uspešen v tej odbojkarski prvini, nato pa ob osvojeni točki še ploskanje za igralca, ki je na servisu. Če v igri slučajno padejo, pa imajo pripravljeno še eno mantro: "ACH se ne da!"