"S Streifom še nisem razčistil vsega. Na njem sem si pred leti poškodoval koleno in ne prej ne potem nisem dosegel vidnejšega rezultata, če ne računam četrtega mesta v kombinaciji pred petimi leti v bolj nenavadnih okoliščinah. Zato je tudi po letošnji tekmi kitzbühelski smuk moj dolžnik. Še se bom vrnil semkaj in dosegel vidnejši rezultat!" je razpredal Andrej Jerman v druščini v hotelu Seebichl v mirni okolici sicer razgibanega Kitzbühla, kjer sedaj ne manjka vidnih vabil in napisov dobrodošlice tudi v ruščini.

"Prireditelji so v Kitzbühlu zadeli v polno, ko so v soboto skrajšali smuk, ker bi prek Mišnice zaradi vzgonskega vetra skakali tudi po 80 metrov in to bi bilo še bolj nevarno. Že tako ali tako je bilo nevarnosti in padcev dovolj, tudi pred ciljem. Ko je Macartneyja odlepilo s proge, sem se na štartu brž obrnil proč od TV zaslona, ker sem vedel, da se ne bo dobro izteklo. Pozneje sem tudi sam imel srečo, da tekme nisem sklenil v ogradi ali za njo. Toda taka je usoda smukačev. Sami smo si izbrali nevarnost za začasen poklic."

Do konca sezone je izmed 41 ostalo še 17 tekem v svetovnem pokalu, za Andreja Jermana štirje smuki, trije superveleslalomi in ena superkombinacija. "V soboto bo smuk brez duše v Chamonixu, ki ne prinaša preveč adrenalina, nato pa še tisti v Val d'Iseru, ki bo na olimpijski progi in ne na standardni O-K, zato je ne poznam. Blizu nje sem že smučal, a si ne predstavljam, kako je speljana med skalovjem. Sicer pa bo imel pomembno besedo tudi serviser mojih smuči Primož Gregorič-Papi," je razmišljal Andrej Jerman-Jerry o bližnjem nadaljevanju sezone in se razveselil obiska številnih navijačev iz Tržiča, posebej pa sorodnikov in prijateljev, ki jih je v hotel pripeljala kar Andrejeva mama.

Med vabljenimi obiskovalci je bil tudi Renaultov sodelavec iz Ljubljane Bojan Prosenc, ki je lani omogočil Jermanu in njegovi Simoni obisk dirke v formuli ena v Monte Carlu, ne le na tribuni, temveč tudi v garažah med dirkači. "Formula je vsekakor zanimiva, toda vseh dirk si ne bi ogledal, ker vse skupaj le postane enolično. Pri nas na snegu je vendarle vse skupaj bolj nepredvidljivo," je še dejal Jerman, ki letos na progi Kandahar v Garmischu ne bo branil lanske svoje prve smukaške zmage iz preprostega razloga - letos smuka v GA-PA ni v koledarju svetovnega pokala.