Poleg Johana Bruyneela, ki je vlogo športnega direktorja zamenjal za stolček menedžerja, so iz Discoveryja k Astani prišli po štirje mehaniki in maserji, dva športna direktorja ter osem kolesarjev z glavnima zvezdnikoma Contadorjem in Leipheimerjem.

"Štirje so novinci, ostalih 18 pa je res iz stare Astane. Na prvih skupnih štirinajstdnevnih pripravah decembra v Španiji je bila zbrana večina ekipe. Zares smo pisana druščina. Vozimo se še v starih dresih, zato smo še bolj pisani. Kazahstansko-ruski del ekipe se drži bolj zase, kar pa je razumljivo, saj le redki govorijo angleško. V glavnem se sporazumevajo v ruščini ali francoščini," razlaga Brajkovič. V Dnevnikovi anketi poznavalcev cestnega kolesarstva je tretji kolesar sezone za Tadejem Valjavcem in Borutom Božičem. "Leto 2007 ni bilo slabo, a tudi ne takšno, kot sem si želel. Upam, da bo ta sezona boljša. Sedaj vse teče po programu - tu je prav luštno, dvajset stopinj," je pristavil in šele s tem razkril, da ni doma.

Novo leto je preživel z Moniko na Kanarskih otokih, kjer so idealne razmere za trening. Tudi do pomladi bo bolj malo doma, saj že čez nekaj dni odhaja v Albuquerque v ameriško zvezno državo New Mexico, kjer bodo kolesarji ostali dvanajst dni. Bruyneelova ekipa je kar sedem let hodila v kalifornijsko mesto Solvang. Ker pa so mestni veljaki v Albuquerqueju ugotovili, da je gostovanje take ekipe sijajna turistična promocija, so Astani plačali kar 100.000 dolarjev za prihod. "Sam bom čez lužo. Sredi februarja me čaka dirka Po Kaliforniji in pot domov bi bila ena sama izguba energije. Zaradi poti bi mi od desetih dni za trening ostali le štirje. Z mano bo ostal še del ekipe, Rus Gusev, športni direktor Vjačeslav Jekimov, maser, verjetno mehanik," razkriva načrte.

Najpomembnejša spomladanska dirka poleg kalifornijske bo italijanski spomladanski "giro" Tirreno-Adriatico, kjer je bil lani na zanj neugodni trasi peti, kar je bil tudi njegov dosežek sezone poleg zmage Po Georgiji, kjer bo aprila branil rumeno majico. Vrhunec sezone za Brajkoviča pa bo nastop na Giro d'Italia. "Tam bom zagotovo kapetan. Z mano bodo večinoma kolesarji nekdanje Astane. Posebnih pomočnikov verjetno ne bom potreboval. Si bom pa podrobno ogledal klance, saj jih večinoma ne poznam. Zame je uganka tudi klanec na Kronplatz, kjer naj bi bil zelo strm kronometer," ima planirano Brajkovič.

Zanimivo, da nove drese dobijo šele na prvih pripravah. Bruyneel je šele v tretjem poskusu dobil pristanek Danijala Ahmetova, predsednika kazahstanske kolesarske zveze in mimogrede tudi ministrskega predsednika Kazahstana, za barvno podobo ekipe. Prvi predlog (dresi naj bi bili večinoma črni, z dodatkom svetlomodre in rumene, torej podobni kot v Discoveryju) je Ahmetov zavrnil, češ, da je črna za pogrebce.