Nastop je odpovedal tudi Torben Wosik. Nemci posebne obrazložitve niso napisali, ker so odpoved javili do 13. januarja, pa jih s strani organizatorjev čaka le denarna kazen za rezervacijo nočitev, ki naj bi znašala 100 evrov. Velik favorit velenjskega turnirja bo tako Belorus Vladimir Samsonov.

V kvalifikacijah za nastop v glavnem turnirju, v katerega bo napredovalo najboljših 32 igralcev in igralk iz predtekmovanja, se bo danes merilo šest slovenskih igralcev (Uroš Slatinšek, Mitja Horvat, Bojan Ropoša, Gregor Zafoštnik, Gregor Komac in Zvonko Plohl) ter osem igralk (Jana Tomazini, Manca Fajmut, Petra Škabar, Natalija Lužar, Jana Ludvik, Kristin Fatorič, Ivana Zera in Jang Ting, ki jo lahko Namiznoteniška zveza Slovenije prijavi za nastope na tekmah svetovnega pokala).

Danes in jutri bodo v Rdeči dvorani kvalifikacije (od 10. ure naprej). Izločilni boji, v katerih se bodo predstavili vsi najboljši igralci, med katerimi bodo tudi Bojan Tokič, Saš Lasan, Biljana Todorovič in Martina Safran, se bodo začeli v četrtek ob 11. uri. Prvenstvo bo trajalo do sobote.