V Julijskih Alpah je na nadmorski višini 2500 metrov od 60 do 100 centimetrov snega, na 1500 metrih pa do okoli 40 centimetrov. Drugod po naših gorah je na 1500 metrih do okoli 40 centimetrov snega. Nižje je snega precej manj.

Snežna odeja je večinoma pokrita s skorjo, ki ne nosi človeške teže. Čez dan se ob pozitivni temperaturi nekoliko zmehča, posebno na prisojnih pobočjih, ponoči pa pomrzne. Na severnih in vzhodnih straneh grebenov in prelazov so številni zameti in klože.

Nevarnost snežnih plazov je v Julijcih ter v zahodnih Karavankah druge stopnje. Drugod v naših gorah je nevarnost snežnih plazov prve stopnje. Nevarna so mesta z napihanim snegom, kjer lahko ob manjši obremenitvi sprožite snežni plaz napihanega, delno sprijetega snega.

Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še nekaj sončnega vremena, popoldne pa se bo postopno pooblačilo. V zahodnih Julijcih se bodo začele pojavljati manjše padavine, snežilo bo na okoli 1100 metrih. Ponoči in jutri se bodo padavine na zahodu okrepile, meja sneženja se bo dvignila na okoli 1400 metrov.

Pihal bo močan jugozahodnik, ki bo novi sneg sproti znašal v zamete. V nedeljo bodo padavine oslabele, snežilo bo do okoli 700 metrov. Do nedelje zvečer lahko v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah zapade od 40 do 80 centimetrov snega. Drugod bo padavin precej manj. Nevarnost snežnih plazov se bo povečala predvsem v Julijskih Alpah, zato je odsvetovan obisk gora ta konec tedna.