Detektivsko skrivanje dekleta, ki bo Bondu stalo ob strani v najnovejšem filmu, ni trajalo dolgo. Dolgo se je govorilo, da bo Danielu Craigu, ki bo po uspehu Casina Royale Bonda upodobil tudi tokrat, ob strani stala Gemma Arterton. Govorice so se izkazale za netočne, saj je iz vrst finančnih „podpornikov“ filma pricurljala vest, da bo kot Bondovo dekle zaigrala ukrajinska lepotica in igralka Olga Kurilenko. Gemmi Arterton je „ostala“ ena od stranskih vlog.

Pri Columbii Pictures, filmski studio, ki „stoji“ za filmi o Jamesu Bondu, so potrdili, da je 28-letna ukrajinska lepotica glavna kandidatka za vlogo v najnovejši bondiadi. Ukrajinka se bo tako pridružila spisku Bondovih deklet, na katerem so tudi Ursula Andress," Halle Berry, Kim Basinger in Eva Green.

Novega Bonda, ki naslova še nima, bo režiral Marc Foster, ob Davidu Craigu kot Bondu pa bodo igrali še Judi Dench kot Bondova šefica M, Jeffery Wright kot CIA agent Felix Leiter in Mathieu Amarilic, ki trenutno igra v francoskem filmu "The Diving Bell and the Butterfly," kot glavni negativec in Bondov prvi sovražnik.