Srbkinja, ki študira ekonomijo, igra klavir ter govori angleško in francosko, je takrat na stol poleg sebe povabila pobiralca žogic in poskrbela za krohot na tribunah. Mladeniča je, medtem ko si je njen teniški partner Jamie Murray, s katerim je osvojila lanski wimbledonski turnir, vzel nekaj minut odmora in odšel v slačilnico, ogovarjala, se smejala in mu na koncu podarila brisačo. Med turnirjem na sveti travi je skrbela, da angleški tabloidi niso ostali brez zgodb. Ves čas je bila zgovorna pred kamerami in ponavljala, da Murraya k dobri igri spodbudi tako, da mu v primeru zmage obljubi poljub. Kasneje so se pojavile govorice, da je iskrica med njima resnično preskočila.

Zaradi dobre volje, ki jo spremlja na vsakem koraku, se je Jankovićeve prijel vzdevek smejoča Srbkinja, toda 22-letna Beograjčanka ni bila vedno tako dobro razpoložena. Potem ko si je že utrla pot med teniške zvezde, ji leta 2006 ni šlo na smeh. Porazi so se vrstili drug za drugim, zato je bila Jelena obupana in je razmišljala o koncu kariere. "Imela sem zelo slabo obdobje. Težko je že, če izgubiš en dvoboj, če se nabere nekaj porazov zapored, pa je vse skupaj še huje. Vesela sem, da nisem končala z igranjem tenisa, saj v tem primeru ne bi doživela vseh lepih stvari, ki so me spremljale v letu 2007," se je manj uspešnega dela kariere spomnila Jelena Janković in razkrila svoj pogled na svet in tenis: "Po kriznem obdobju sem začela tenis dojemati na bolj sproščen način. Na igrišču se skušam čim bolj zabavati. Tenis je samo igra, na svetu pa je veliko pomembnejših stvari."

JJ se je s tenisom začela ukvarjati v teniškem klubu Crvena zvezda, pri devetih letih pa ji je lopar v roke podal starejši brat Marko. Kasneje je pokazala, da ji talenta ne manjka, zato jo je v svojo šolo na Floridi vzel Nick Bollettieri. Jelena je hitro napredovala in leta 2004 osvojila prvi turnir WTA. A pravi razcvet je doživela šele leta 2007, ko je slavila zmage na štirih turnirjih. "Moj glavni cilj je, da nekoč postanem številka ena na svetu. Sedaj sem na lestvici WTA na tretjem mestu in sem zelo blizu temu načrtu. Če bom še naprej trdo delala, mi lahko uspe," je o svoji prihodnosti govorila ambasadorka Unicefa, ki ima veliko podporo v družini. Oče Veselin, mama Snežana ter brata Marko in Stefan jo vseskozi spodbujajo, njena največja navijačica pa je mama, ki jo spremlja na vseh večjih turnirjih. "Tesno sem povezana z družino, a žal ne morejo vsi potovati na turnirje z menoj, ker imajo svoje obveznosti. Moja mama je bila z menoj pri vseh uspehih in razočaranjih. Zjutraj me samo pogleda in ve, s kakšnim razpoloženjem bom odšla na igrišče. Zelo ji zaupam in je kot moja najboljša prijateljica," se je o družini razgovorila srbska teniška princesa, ki pravi, da je njena najljubša knjiga Most na Drini srbskega Nobelovega nagrajenca Iva Andrića.