Toda nogometaši Maribora na domačih tleh niso imeli sreče, saj so v četrtfinalu izgubili s kasnejšim zmagovalcem Koprom. "Naš cilj je bil seveda zmaga, s katero pa so se spogledovali tudi vsi ostali. A včasih je pač tako, da najprej dobiš pet tekem, nato pa izgubiš po kazenskih strelih in izpadeš. Kazenski streli so pač loterija, v kateri smo imeli mi tokrat manj sreče kot Koprčani," je po prespani noči misli strnil športni direktor Maribora, ki je kljub temu, da je že pred časom sklenil igralsko kariero, dokazal, da se v njegovih nogah še vedno skriva izredno znanje.

Združenje prvoligašev je po dolgem času znova organiziralo zimsko malonogometno tekmovanje in mu nadelo celo ime All Star, Zahovič pa je bil z videnim več kot zadovoljen. "Fantastično!" je svoje mnenje jasno in glasno predstavil ZZ Top in nadaljeval: "Odziv publike je pokazal, da je Slovenija potrebovala takšno tekmovanje. Organizacija je bila odlična in vse skupaj je bila dobra promocija za slovenski nogomet." Maribor je na turnirju vseh zvezd med drugim premagal tudi večnega tekmeca Olimpijo. Vijoličasti so bili tako od Bežigrajčanov boljši tudi na parketu (v tej sezoni so jih premagali tudi v pokalnem tekmovanju), sploh prvič v zgodovini pa je veliki slovenski nogometni derbi kot igralec občutil tudi Zahovič. "Enkratno je bilo igrati proti Olimpiji, ki je naš največji in edini pravi rival v slovenskem nogometu. Občutki so odlični in res sem vesel, da sem lahko na lastni koži občutil veliki derbi. Derbi je pač derbi, to se čuti že, ko zgolj stisneš roko nasprotniku. Poleg tega so tokrat naši navijači pripravili še peklensko vzdušje in vsi nogometaši, ki so bili takrat v dvorani Lukna, tudi tisti ostalih klubov, so lahko končno na lastne oči videli, kaj pomeni veliki derbi," se je razgovoril športni direktor Maribora, ki je v svoji bogati nogometni karieri igral tudi za Partizan iz Beograda, Porto, Benfico, Valencio in Olympiacos.

Po sproščanju na parketu se za Zahoviča in njegove sodelavce začenjajo dnevi garanja. Januarja pač poteka zimski prestopni rok, ki bo v vijoličastem brlogu še kako pester. Prišla sta že Nilton in Zoran Pavlovič, Zahovič pa napoveduje: "Ne bomo hiteli, a zagotovo bo do konca meseca Maribor v svoje moštvo pripeljal še kakšno okrepitev. Z nekaterimi nogometaši se pogovarjamo, a imen ne bi omenjal. Upam tudi, da bodo klub zapustili tisti igralci, na katere ne računamo več in za katere so se ponudbe že pojavile. To bo za njih najboljše, čeprav bodo slabše plačani. A nogometaš, ki ne igra redno, sploh ni pravi nogometaš." Maribor bo v drugem delu sezone vse domače tekme igral na Ptuju, saj bodo v Ljudskem vrtu začeli še z zadnjimi gradbenimi deli na novem štadionu. "Logično je, da najraje igramo doma, toda tudi na Ptuju se počutimo odlično. Tam imamo vedno veliko navijačev, zato verjamem, da domotožje ne bo preveliko. Vsekakor pa drži rek, da je doma pač najlepše," je zaključil Zahovič, ki bo 1. februarja praznoval svoj 37. rojstni dan.