S pismom Ti želim povedati, da odstopi kot predsednik vlade, in to takoj, brez vsakega pomišljanja, če Ti je res kaj do Slovenije. Zahtevo utemeljujem z nekaj primeri.

Ko berem knjigi "Kaj nam pa morete! Od trgovine do Depale vasi", ki jo je julija 2007 priobčil pravnik in novinar Matjaž Frangež, ter "Trgovci s smrtjo" z isto tematiko, ki jo je napisal vojaški varnostnik Brane Praznik (izšla je novembra 2007), ne morem verjeti, da je vse, ali vsaj večina, resnica. Čudim se slovenskemu pravosodju in političnim strankam, da so za to vedeli, pa niso ničesar ukrenili. Čudim se Tebi, da si upal postati predsednik vlade kljub tako težkim očitkom, ki govorijo tudi o Tvojem značaju, saj si dal prednost lastnemu dobičku pred skrbjo za ljudi, ki jih je preganjala srbska soldateska. Ne morem verjeti, da si imel pogum postati predsednik vlade (pred izidom obeh knjig) in s tem prevzeti vodstvo celotne EU v januarju 2008. Dobro veš, da je med njimi tudi dr. Angela Merkel, nemška kanclerka, ki je tudi živela v komunizmu kot Ti, a s to razliko, da ni bila nikoli v partiji, medtem ko si bil ti zadrt ekstremni levičar. Celo partija se Te je bala in te izključila in Te ni hotela znova sprejeti kljub Tvoji ponižni prošnji. Tako si se odločil, da boš poskušal isto v demokraciji!

Tudi sam sem postal žrtev Tvojega pohlepa po denarju in pozneje maščevanja. Ugotovil sem, da si me naklepno zavajal že na začetku najinega poznanstva, ko sem ponudil stranki 100.000 mark od svojih prihrankov v Švici, kjer sem živel 30 let. Po Tvojem nasvetu sem za SDS leta ustanovil družbo Veda, kjer sem bil le slamnati lastnik. Podjetje in Demokracijo, ki jo je izdajala Veda, si vodil Ti oziroma Milan Zver, Jože Zagožen in Vida Kocjan izključno po Tvojih ustnih navodilih. Pred kratkim sem na sodišču videl, da je le dva meseca pozneje Bojan Jovan (mož Tvoje sestre Anke, ki je tudi novinarjem nepoznana!) ustanovil firmo Nova Orbita z malo denarja, da bo lahko molzla vlado, to je SDS. Demokracija je ustvarila strašanske dolgove, se zadolžila, saj so vsi vedeli, da je z njo Janša. Ko ni šlo več, sem zahteval njeno likvidacijo, kar sta tudi Zver in Zagožen potrdila. Toda Vida Kocjan tega ni izvedla, Veda je bila brisana po službeni dolžnosti. Posledica je bila, da sem moral sam prevzeti vse dolgove. Plačeval jih bom še najmanj 100 let! To je maščevanje za moje delo in za darilo SDS! Mislim, da se kaj takega ne more zgoditi, razen če delaš tako, kot je včasih delal Matija Maček. Pripomba: Vida Kocjan in Jovan Bojan sta še vedno aktivna pri Demokraciji. Po vseh teh tragičnih dogodkih verjamem obema knjigama, saj sem Tvoje delo sam okusil.

Letos je 570 novinarjev s svojimi težavami (vdor JJ v novinarstvo, cenzura in izgon novinarjev itn.) seznanili s peticijo tudi predsednike vlad držav članic EU. Takoj si jih obesil na križ, češ da so blatili Slovenijo. Toda kdo jih je prisilil, da so šli prosit za pomoč naše prijateljske države? Odgovor je jasen! Kriv si Ti, ker si ustvaril take razmere, pa nihče drug. Ljudje so Te že spregledali, na zadnjih volitvah si dobil le okoli 30 odstotkov glasov tako tudi na referendumu. Vedi, Slovenija ni Janez Janša in tudi nikoli ne bo!

Zelo vesel sem, da smo članica EU. Tako upam, da ne bomo nikoli več boljševiki in da ne bomo nikoli postali janševiki. Pri nas ne sme nikoli biti takšnih razmer, kot so v Belorusiji.

P. S.: Z Janšo se tikava od leta 1997