Največ takšnih športnikov je seveda v Združenih državah Amerike, najbolj znan od še aktivnih in uspešnih pa je zagotovo košarkar, član moštva lige NBA Miami Heat, Shaquille O'Neal. Shaq je za filmske režiserje zanimiv že zaradi svoje gromozanske postave, takšne in drugačne vloge pa je imel doslej že v kar osmih filmih (Blue chips, Kazaam, Good Burger, Steel, He got Game, The Wash, Freddy got Fingered in Scary Movie 4). Ob tem je kot velik ljubitelj hip hop glasbe O'Neal doslej izdal že tudi pet albumov, njegov prvi z naslovom Shaq Diesel pa je bil izdan celo v platinasti nakladi in se je na lestvici albumov v ZDA leta 1993 povzpel na 25. mesto in na deseto v kategoriji R&B/hip-hop.

V enem izmed filmov, v katerih je igral Shaquille O'Neal, je svoje igralske sposobnosti pokazal še eden izmed sedanjih zvezdnikov lige NBA Ray Allen. Član moštva Boston Celtics je v imel v filmu He got Game (slovenski prevod je bil Kdo vodi igro) celo eno izmed vodilnih vlog, ob zvezdnikih kot sta Denzel Washington in Milla Jovovich.

Izmed še aktivnih športnikov se je v glasbene vode pred kratkim podal tudi francoski košarkarski zvezdnik Tony Parker, ki je prav tako izdal album s hip-hop glasbo, ki ga je poimenoval Top of the Game. Veliko željo po izdaji glasbenega izdelka je imel Kobe Bryant, ki se je celo lotil svojega debitantskega projekta, ki pa nato nikoli ni ugledal luči sveta. In ko je govora o igralcih lige NBA, seveda ne gre mimo dveh nekdanjih zvezdnikov, Michaela Jordana in Dennisa Rodmana, ki sta bila svojčas tudi soigralca pri Chicagu. Največji košarkar vseh časov je bil tako glavni igralec deloma igranega in deloma risanega filma Space Jam, medtem ko je verjetno najbolj kontroverzni košarkar med drugim igral v filmu Double Team skupaj z Jeanom-Claudom Van Dammom. Odziv nanj je bil pri kritikih izredno negativen, saj si je za nastop v njem prislužil kar tri zlate maline (nagrade za najslabše filme leta, nasprotje oskarjev) - za najslabšega novega igralca, za najslabšo stransko vlogo in za najslabši filmski dvojec (skupaj z Van Dammom). Morda najslavnejše športno ime, ki se je uveljavilo tudi na filmskem platnu, je nekdanji vrhunski plavalec Johnny Weissmüller, dobitnik petih zlatih in bronaste olimpijske kolajne. Weissmüller je po koncu plavalne kariere zaslovel z vlogo Tarzana, ki ga je upodobil v dvanajstih filmih. Med leti 1918 in 1999 so sicer po neuradnih podatkih posneli kar 88 filmov o Tarzanu, daleč najslavnejši pa je prav Weissmüller.