»Vsaka zmaga, ne glede na raven tekmovanja, dviga samozavest, to pa sem še kako potreboval pred naslednjimi tekmami svetovnega pokala. Samo upam lahko, da bom vožnje, ki so mi uspevale na treningih v Rusiji in na tekmi za evropski pokal, prenesel tudi na tekme svetovnega pokala. V tem trenutku imam izredno dober občutek in že dolgo nisem tako užival v deskanju kot zdaj. Res pa je tudi, da smo s Tomažem Bernikom opravili resnično vrhunski trening,« je nedavnemu uspehu po pripravah, ki jih je opravil skupaj z Rokom Flandrom v Abzakovem, nekaj besed namenil Rok Marguč.


Letos je reprezentanco zapustil dosedanji trener Tomaž Bernik, ki sedaj službuje v Turčiji. Njegovo delo je prevzel Peter Kotnik, oče slovenske deskarke na snegu Glorije Kotnik, toda Flander in Marguč sta priprave v Rusiji opravila z nekdanjim trenerjem. »Odgovorni pri odboru za deskanje se niso mogli ali želeli dogovoriti za nadaljevanje sodelovanja z verjetno enim izmed najboljših trenerjev v svetovnem pokalu. Zaradi njega je slovensko alpsko deskanje postalo v prejšnji sezoni najboljše na svetu. Njegova odsotnost se pozna in mislim, da se bo v prihodnje še bolj,« je odhod svojega trenerja komentiral 21-letni Celjan in se razgovoril tudi o vzdušju znotraj reprezentance po trenerskih menjavah: »Deskanje je individualni šport in ni mi jasno, zakaj so že lani vsi toliko poudarjali odlično vzdušje. Vzdušje je in bo vedno dobro, če bodo dobri rezultati, če pa bodo rezultati slabi, bo temu primerno tudi vzdušje. Moji občutki v letošnjem letu so precej slabši, kot so bili v zadnjih letih. Klima v reprezentanci se je v letošnji sezoni močno spremenila, ni več zaupanja in delati v takem je zelo težko.«


Ptički na deskarskih vejah dreves čivkajo, da je odnos Smučarske zveze Slovenije do deskanja mačehovski – nič se ni spremenilo niti po odmevnih rezultatih reprezentance. »Odnos? Kakšen odnos? Zadeve ne poznam najbolje, ampak glede na videno bi rekel, da si deskarji ne znamo izboriti statusa, ki si ga po rezultatih sodeč, od prve kolajne Dejana Koširja naprej, zaslužimo. Ali pa je problem nekje drugje. S to zadevo se bodo mogli pozabavati vodilni v deskanju, da izborijo naši disciplini mesto, ki si ga nedvomno zasluži,« je svoje videnje predstavil 181 centimetrov visok in 85 kilogramov težak reprezentant.