V soboto zvečer in v nedeljo so kriminalisti prijeli še pet mlajših moških iz Ljubljane in okolice, starih od 19 do 22 let, ki so tudi sodelovali v pretepu, je danes na novinarski konferenci povedal vodja mariborskih kriminalistov Marjan Fank.

Vsem šestim osebam je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, prav tako pa je bilo opravljenih več hišnih preiskav, je dejal Fank. Po njegovih besedah so pet od šestih osumljencev danes dopoldne privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Devetnajstletnik je osumljen storitve kaznivega dejanja umora, ostali štirje pa kaznivih dejanj nasilništva in pomoči storilcu po storjenem kaznivem dejanju. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o kaznivem dejanju sodelovanja v pretepu za ostale udeležence pretepa.

Večina od osumljenih je že bila obravnavana in kaznovana za raznovrstna kazniva dejanja. Glede podrobnih okoliščin tragičnega dogodka je Fank pojasnil, da je v soboto nekaj minut pred peto uro varnostnik T-Cluba obvestil operativno-komunikacijski center mariborske policijske uprave, da je bil pred lokalom zaboden moški. Na kraj so bili poslani reševalci, ki so poškodovanemu Momu nudili prvo pomoč, vendar je ta kljub temu pozneje umrl.

Mom je bil neposredno pred dogodkom gost v lokalu. "S prvim zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da je prišlo na stopnišču lokala do prepira med skupino neznanih fantov ter pokojnim in njegovim prijateljem. Do fizičnega obračunavanja v lokalu ni prišlo, saj sta v spor posegla varnostnik in reditelj tega lokala, ki sta skupino neznancev napotila iz lokala. Kmalu za njimi sta iz lokala prišla tudi pokojni in njegov znanec, zaradi česar je med njimi ponovno prišlo do prepira," je dejal Fank.