Med večjimi projekti je poudaril gradnjo Planeta Tuš v Kranju, ki ga bodo odprli konec prihodnjega leta, in Planeta Tuš Koper, ki bo največji med vsemi Tuševimi "planeti" in bo stal kar 55 milijonov evrov. Odprli naj bi ga sredi leta 2009.

Aleksander Svetelšek je ostro zavrnil očitke, da so trgovci krivi za val podražitev in da se med sabo kartelno dogovarjajo o cenah izdelkov. "Očitki kažejo na popolno nerazumevanje vlade za dogajanja v gospodarstvu. Z močnim medijskim pritiskom želi lastno krivdo prenesti na nekoga drugega. Ljudem je že postalo jasno, da so za podražitve krivi proizvajalci. Vlada je to dovolila in jim daje potuho. Vmešala se je v odnos med trgovci in dobavitelji, čeprav ga ne razume in ga ni sposobna obvladovati. Previsok dvig cen lahko vlada pripiše sama sebi. Očitka, da se kartelno dogovarjamo, sploh ne razumem. Tisti, ki razlagajo, da se trgovci kartelno dogovarjamo, ne razumejo pojma konkurenca. Kartelno dogovarjanje sploh ni mogoče, ker ne živimo več v Jugoslaviji, ampak v Evropi. Vsak kartelni dogovor, ki vodi k povišanju cen, pomeni odliv kupcev v tujino. Meje so proste in potrošnik dobro pozna cene in kakovost v tujini in pri nas," je dejal Svetelšek.

Zavrnil je tudi očitke, da trgovci s pritiski na cene uničujejo domačo živilsko predelovalno ceno. "Naj mi kdo prinese podatek, katero živilsko industrijo smo trgovci uničili! Vsa slovenska predelovalna industrija posluje odlično. Poleg tega je treba dodati, da slovenska predelovalna industrija zelo malo ali pa sploh ne posluje z zahodno Evropo. S tem ko smo trgovci uspeli zadržati kupce v Sloveniji, smo ji omogočili preživetje. Kupec, ki gre Avstrijo, Italijo ali Nemčijo, ne bo kupoval slovenskega mesa, kruha in mleka, kar ga tam ni," opozarja Svetelšek in dodaja, da trgovci ne morejo več znižati svojih marž. "To ni več mogoče. Skrbeti moramo za štiri tisoč zaposlenih ljudi, za njihove plače in za razvoj."