Za režiserja igre italijanskega velikana in aktualnega evropskega klubskega prvaka AC Milana je to prva zmaga, mnogi pa so prepričani, da ne tudi zadnja, čeprav je konkurenca iz leta v leto večja. Na vrata, skozi katera je tokrat stopil Kaka, že trkata oba tokratna prva spremljevalca, pa tudi Zlatan Ibrahimović, Franck Ribery, Robinho in drugi.

"Zame je to nekaj zares posebnega - s to nagrado sem zaokrožil naravnost neverjetno leto!" po podelitvi v Parizu navdušenja ni mogel skriti preprosti mladenič, 25-letni Kaka: "Edini način, da nogometaš osvoji to lovoriko, je, da je član moštva borcev. Zaradi tega se tudi zahvaljujem svojim soigralcem pri AC Milanu, trenerju in seveda tudi kolegom iz brazilske reprezentance. Velika zahvala gre tudi vsem tistim, ki so mi ob strani stali skozi mojo kariero - ženi, družini in seveda bogu, brez katerega ne bi bil tu, kjer sem sedaj." Da Kaka ne bi omenil boga, pač ne gre. Celo na slikanju z lovoriko je z rokama pokazal med oblake in se zahvalil stvarniku. Prepričan je namreč, da mu je prav slednji pomagal leta 2000, ko se je ob zabavi v bazenu svojih starih staršev tako hudo poškodoval, da so zdravniki celo napovedovali, da ne bo nikoli več hodil. Kaka je takrat zapisal deset želja. Vse so se mu uresničile. Tudi enajsta, ki je ni zapisal: da bi postal najboljši nogometaš na svetu.V izboru, ki poteka že vse od leta 1956 naprej, organizira pa ga francoska revija France Football, je bilo letos kar nekaj sprememb. Tako so bili v igri za umetniško mojstrovino igralci s celega sveta in ne več zgolj tisti, ki igrajo v Evropi. Do leta 1995 so bili v igri za Zlato žogo celo samo Evropejci, zato ne čudi, da je številni Brazilci in Argentinci, na čelu s Pelejem in Diegom Armandom Maradono, nimajo v svojih vitrinah. Vsak novinar je s seznama 50 nominirancev izbral po pet nogometašev. Prvemu je podelil pet točk, drugemu štiri in tako naprej.

Zanimivo je, da je nekaj glasov tokrat dobil celo Younis Mahmoud iz Iraka, medtem ko Slovencev v ožjem izboru pričakovano ni bilo.