Prav tako so v dnevnih centrih na voljo telefoni za nujne klice in računalniki z internetno povezavo. Društvo za zmanjševanje škode zaradi drog Stigma je prvi dnevni center odprlo pred štirimi leti na Štihovi 12 v Župančičevi jami. Tam vsak dan poišče pomoč od 40 do 50 uporabnikov drog ter približno 450 uporabnikov vsako leto, ocenjuje predsednik društva Borut Bah.

Približno dvestotim uporabnikom na območju Ljubljane, Domžal, Kamnika, Kranja, Ribnice, Kočevja in Novega mesta člani društva Stigma s terenskim vozilom, v katerem je nameščena nujna medicinska oprema, omogočajo tudi zamenjavo igel na terenu. Uporabnikom zagotovijo sterilen medicinski pribor, uporabljene igle pa strokovno uničijo. V prvem polletju so v dnevnem centru razdelili skoraj sto tisoč kompletov sterilnega medicinskega pribora, uporabniki pa so za uničenje vrnili nekaj več kot polovico igel.

Odprtja dnevnega centra v središču mesta se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je pozval vse bodoče uporabnike centra, naj ne bodo moteči za bližnje stanovalce in turiste, saj, kot je poudaril, bo center Stigma z zaprtjem mesta stal prav na turistični poti. Tako sosede kot uporabnike je pozval k strpnosti in tolerantnosti. Tudi predsednik četrtne skupnosti Center Goran Iskri podpira odprtje takega dnevnega centra, čeprav, kot je povedal, je pričakovati, da se bodo bližnji sosedje nad dejavnostjo pritoževali.