Predan bo v Večeru ostal zaposlen do 10. januarja prihodnje leto, o njegovi nadaljnji poslovni karieri pa ta čas obstajajo številna ugibanja, med drugim tudi to, da naj bi se ponovno zaposlil na ministrstvu za zunanje zadeve.

Predsednik nadzornega sveta, mariborski odvetnik Dušan Mohorko, nam ni želel pojasniti, kolikšno odpravnino bo prejel Predan, češ da je ta podatek poslovna skrivnost. Ni pa niti potrdil niti zanikal naše neuradne informacije, po kateri naj bi Predan za svoje 21-mesečno direktorovanje dobil odpravnino v višini deset mesečnih plač, kar naj bi znašalo okoli 130.000 evrov bruto. To je približno toliko, kolikor je po neuradnih informacijah prejel Predanov predhodnik Marko Tišma, ki je na čelu Večera zdržal vsega 20 mesecev.

Nadzorni svet Večera je včeraj sprejel še stališče, da so organi vodenja in nadzora dolžni zagotavljati vse pogoje za popolno samostojnost in neodvisnost urednikov in novinarjev. "Kaj in kako smejo pisati novinarji, lahko narekujejo le novinarski profesionalizem, novinarska etika in zavezanost javnosti, ne pa politika ali lastniki kapitala. Ta načela zagovarjata in jih bosta spoštovala nadzorni svet družbe in uprava ČZP Večer," so sporočili iz mariborske časopisne hiše, ki bo v četrtek začela izdajati nov brezplačnik Blogorola.

tomaz.klipsteter@dnevnik.si