Glede tega so podpisali aneks k pogodbi, na konzorciju Gojup pa so pred časom že sklenili, da bo z deponijo upravljala tista občina (komunala), ki bo zagotovila lokacijo za deponijo. Upravljanje  deponije  je po mnenju mnogih izjemno donosen posel, česar se nedvomno zaveda tudi koprski župan Boris Popovič.

"Na območju koprske občine imamo pet možnih lokacij, kamor bi lahko postavili regijsko deponijo," pravi direktor koprske Komunale Primož Turšič, ki še ni uradno seznanjen s tem, da bo poslej postopke vodilo njegovo podjetje. Vedel je le, da župani razmišljajo o tem, medtem ko so nam na sežanski komunali potrdili, da so posle dejansko predali Kopru. "Vsekakor pa smo mi te postopke pripravljeni prevzeti. Tudi upravljanja deponije se ne bi branili, če bo dejansko na našem območju, vendar bi za to morali zaposliti še dodatne ljudi," še pravi Turšič.

Potem ko je lokacija za deponijo v Sežani pred leti padla v vodo, so zamrli postopki za iskanje nove lokacije. Koprski župan Boris Popovič pred lanskimi lokalnimi volitvami s tem ni želel vznemirjati volilcev, študije pa so pokazale, da ima poleg koprske občine primerne lokacije le še Ilirska Bistrica, kjer so sicer našli primerno lokacijo, vendar ta očitno ni všeč vsem občinam. "Delovanje konzorcija Gojup je res mirovalo kar nekaj časa, kar ni bilo dobro. Zdaj pa smo končno spet začeli iskati družbeno sprejemljive lokacije za regijsko deponijo. Če je ne dobimo v razumnem času, bomo morali smeti voziti drugam, kar bi bilo bistveno dražje. Upam, da se to ne bo zgodilo," pojasnjuje začasni predsednik konzorcija Gojup Zvone Benčič, sicer župan občine Hrpelje - Kozina.

Lokacije za deponijo so še skrivnost, saj mora z njimi najprej soglašati ministrstvo za okolje in prostor, pred dokončno odločitvijo pa morajo svoje povedati tudi bližnji krajani. Vsi si želijo, da se postopki ne bi več zapletali, saj nas preganja tudi Evropska unija, ki je gradnjo regijske deponije pripravljena financirati z več deset milijoni evrov. Neuradno je slišati, da je trenutno najbolj v igri lokacija na meji med koprsko in piransko občino. A o tem za zdaj ne želijo govoriti niti v koprski niti v piranski občini.