Košarkarji Uniona Olimpije, ki so v različnih tekmovanjih nanizali štiri poraze zapored, se zavedajo, da imajo proti Virtusu lepo priložnost, da popravijo vtis. "Mislim, da nas čaka izjemno težka in obenem zelo pomembna tekma. Po štirih zaporednih porazih smo pristali na dnu in zdaj je pred nami res lepa priložnost, da operemo to sramoto z zadnjih tekem in se oddolžimo zvestim navijačem," je pred četrtkovim obračunom menil Saša Dončić.


Po velikih zmagah nad Olympiacosom in CSKA so zmaji izgubili žar in v evroligi dvakrat gladko izgubili - proti Žalgirisu v gosteh, nato pa doma še proti Tau Ceramici. V soboto so visok poraz doživeli tudi v ligi NLB proti Partizanu. "Pred nami je zelo težka tekma, ne toliko zaradi samega nasprotnika, saj se ta ubada s podobnimi težavami, kot jih imamo sami - z velikimi nihanji v igri. Tudi Virtus je v podobni krizi, zato bo tudi zanj četrtkova tekma odločilnega pomena. A ne glede na to, pričakujem, da se bomo izkopali iz psihološke krize, saj smo v preteklosti dokazali, da znamo igrati košarko," meni trener Uniona Olimpije Memi Bečirović.

"Ključ do zmage bo gotovo kolektivna igra, predvsem v obrambi, zato od vseh igralcev pričakujem maksimalno zavzetost," je še dodal.


Kapetan Ljubljančanov in nekdanji igralec Virtusa Marko Milič, ki si je poškodoval gleženj, naj bi bil do gostovanja že nared, medtem ko je nastop Mirze Begića še vprašljiv, saj se bo šele po torkovem treningu videlo, kako bo s kolenom. Z Ljubljančani že vadi tudi Boris Gorenc, a trener Bečirović pravi, da bo moral najprej opraviti kakih deset treningov z moštvom, preden stopi na parket.