Dekleta bodo nastopila v večernih oblekah, kitajskih narodnih nošah, kopalkah, prikazali jih bodo v kratkih reportažah posnetih na atraktivnih lokacijah Kitajske. Pomerila se bodo v različnih tekmovanjih, zmagovalke se bodo uvrstile med finalistke. Strokovna žirija bo na koncu zbrala novo Miss sveta in njene spremljevalke ter posebej zmagovalke kontinentov. Prireditev si bomo lahko ogledali 1. decembra ob 19.55 na prvem programu TV Slovenija. Slovenijo bo zastopala 20-letna študentka iz Beltincev Tadeja Ternar.

Lani dve milijardi gledalcev

Miss World je edino uradno, najstarejše, najbolj ugledno in po medijski pozornosti najatraktivnejše lepotno tekmovanje na svetu. Svetovni lepotni finale si je pred tremi leti ogledalo celo rekordnih 2 milijardi 400 milijonov TV gledalcev po vsem svetu (samo finale svetovnega nogometnega prvenstva in otvoritev olimpijskih iger – vsaka štiri leta imata več televizijskih gledalcev). Udeležile so se ga lepotice iz 108 držav, kar je absolutni rekord v zgodovini lepotnih tekmovanj.

Lani so se tekmovanja udeležile 104 kandidatke, gledalcev pred televizorji je bilo okoli dve milijardi. Že sedeminpetdeseto leto ga organizira MISS WORLD CORPORATION iz Londona. Letošnji svetovni finale bo 1. decembra v mondenem, obmorskem turističnem centru SANYA na otoku Hainan na jugu Kitajske, ki ga imenujejo »kitajski Havaji«.