Že dobro uro in pol pred tekmo so se do dvorane Zlatorog valile neprekinjene kolone navijačev, ki so želeli čim prej napolniti in zasesti svoje sedeže v celjski lepotici in s svojim navijanjem pomagati ljubljencem do želenega cilja - osvojitve vsaj točke proti nemškemu Gummersbachu - ki bi jim prinesla uvrstitev v drugi del lige prvakov. Pred tekmo je Roman Pungartnik iz rok predsednika kluba Toneta Turnška in nekdanjega direktorja Vlada Privška ter ob ovacijah publike prejel priznanje kipec celjskega viteza, kot ena od legend celjskega rokometa ob 60-letnici delovanja kluba. Okoli 6500 navijačev se je pred prvim sodnikovim žvižgom z minuto molka poklonilo preminulemu celjskemu novinarju Jožetu Kuzmi-Pepiju.

Kompletni Celjani (Škof, Kokšarov, Špiler, Gajič, Kos, Sulič, Terzič) so začeli odlično, trdo v obrambi, v napadu pa v prvih desetih minutah trikrat povedli za dva gola (3:1, 4:2 in 5:2). Nato so padli v manjšo krizo in gostom, ki so zadevali predvsem iz zunanjih položajev (Ilič, Wagner), je uspelo izid najprej izenačiti, nato pa v 15. minuti tudi povesti za dva zadetka. Tedaj je reagiral Slavo Ivezič z minuto odmora, saj je skušal ne le ustaviti nalet gostov, ampak tudi umiriti svoje varovance. A ni dosti pomagalo, saj je bilo dva minute kasneje na semaforju že +4 za goste. Sledila je menjava vratarjev v celjskih vratih, saj je med vratnice namesto nerazpoloženega Gorazda Škofa stopil Aljoša Rezar. Celjanom se je v 25. minuti uspelo približati na gol zaostanka (12:13), ob tem pa so zamudili kopico priložnosti za izenačenje. To so gostje, ki so si že pred srečanjem zagotovili prvo mesto, znali izkoristiti in si z golom Ilića priigrali prednost dveh golov, ob tem pa je isti igralec ob izteku časa zastreljal še sedemmetrovko.

Obetala se je negotovo nadaljevanje, Celjani pa so v uvodnih minutah ves čas lovili priključek. Pri gostih je v uvodnih minutah nadaljevanja zadeval Pungartnik. Praktično cela dvorana je od uvodnih minutah nadaljevanja stala na nogah in z bučnim navijanjem pripomogla, da so Celjani z golom Davida Špilerja v 39. minuti po dolgem času izenačili na 19:19 in nato še na 20:20. Polna dvorana je ponorela v 43. minuti, ko so domači z golom Kokšarova iz najstrožje kazni po dolgem času povedli za gol (22:21).

Celjani, ki so v teh minutah kar leteli na krilih svojih navijačev, so v štirih minutah naredili delen izid 4:0 in gostujoči trener je v 45. minuti pri zaostanku 21:24 vzel minuto odmora. Celjani so za štiri gole povedli z igralcem manj, v zadnjih deset minut pa s prednostjo treh golov. V zadnjih petih minutah so imeli gostitelji odlično izhodišče, saj so vodili s petimi goli prednosti, kar je bila v veliki meri zasluga vratarja Aljoša Rezarja, ki je ob pomoči granitne obrambe dobesedno zaklenil svoja vrata. A gostje se niso predali, po nekaj zaporednih napakah domačih so se gostje v začetku 59. minute približali le na tri gole zaostanka. Domači trener Slavko Ivezič je minuto in 50 sekund pred koncem vzel minuto odmora, da svojim varovancem podeli zadnje nasvete in obdržijo želeni rezultat. Zdelo se je, da so pivovarjem v zadnjih minutah zatresle roke, saj je bilo v začetku 59. minute le še +2. A zmaga je ostala doma, saj je domačim v zadnjih 15 sekundah uspelo obdržati žogo v svojih rokah in ob koncu pred svojimi navijači doseči zastavljen cilj.