"Okrog Mr. Moonleeja kot osrednje figure založbe Moonlee se je zbrala velika družina," razlaga Miran Rusjan tovariški ustroj druščine, "v katero moramo poleg mene in Sixa, ki sva gonilna sila založbe, ter glasbenih skupin prišteti še številne druge posameznike, ki nam pomagajo in dajejo podporo - oblikovalci, donatorji, street-team. Kljub pisanosti Moonleejevega klana je naš skupni imenovalec preprost - slepa zaljubljenost in nora predanost glasbi v njeni najbolj prvinski obliki."

V prvem triletju delovanja je ta internacionalna alterrockovska znamka nanizala kar dvanajst plošč slovenskega, hrvaškega, bosanskega in belgijskega porekla. Široko profilirana uredniška politika je za prvi val izdaj poskrbela pred tremi leti, ko so svoje plošče ugledale zagrebške skupine Analena, Lunar in Don't Mess With Texas ter slovenski Entreat. Lanski drugi val izdaj drum'n'bass-breakbeat tria Bilk in hrvaških noisemetalcev Chang Ffos iz Zagreba, belgijskih noiserockerjev Hitch ter osijeških punkrockerjev Debeli precjednik se je razvlekel v letošnje leto, ko so bili izdani še zbrani posnetki hrvaških trashcorovcev Senata Fox, noiserockovskih rekonvalescentov COG ter drugi album inštrumentalnih postrockerjev Don't Mess With Texas. Kontinuirano in profilirano delovanje Moonlee Records z urejeno mednarodno distribucijo bo v začetku novega leta doživelo še en presežek z objavo novega albuma Psycho-Path. "Sodelovanje s Psycho-Path pomeni za nas novo poglavje in nov izziv. Psycho-Path so navdušeni nad početjem Moonlee Records, sami se pa zavedamo, da so Psycho-Path pri nas enostavno kulten alternativni rock bend z zdravimi temelji, ki še zdaleč ni odpel svojega," pove Rusjan.

Ob prekmurskih alterstarešinah, ki na spletu napovedujejo izid albuma The Ass-Soul of Psycho-Path s spotom za skladbo Bekkognition, bodo v začetku leta pri Moonlee objavili ploščo še In-Sane iz Gornje Radgone in Hesus Attor z Reke. Vsi skupaj z Don't Mess With Texas in COG tvorijo tudi zasedbo druge Moonleejade, ki se bo zgodila v soboto, 24. novembra, v Menzi pri koritu v Ljubljani. "Moonleejada je zamišljena kot tradicionalni vsakoletni promocijski festival skupin Moonleejevega klana. Po uspešno izvedeni lanskoletni dvodnevni premieri, ko se je predstavilo kar devet skupin, smo letos dogajanje skrčili na en sam dan oziroma na pet skupin." Tokratna Moonleejada nam ne ponuja le najbolj vročih imen svoje aktualne ponudbe, ampak predstavlja tudi širitev svoje velike družine.