Občina naj bi te prostore prenovila in pozneje vanjo vselil javni zavod Lekarne Ljubljana, tako da se SDS v te prostore ne bo mogla več vrniti, je povedal Strnad.


Niso pričakovali

V SDS takega ukrepa niso pričakovali, saj je bila veljavna pogodba podpisana leta 2003 za nedoločen čas, čeprav je v pogodbi določilo, da ima MOL možnost odpovedi te pogodbe brez razloga. Ob tem je Strnad poudaril, da so edina stranka, ki jih je doletel tak ukrep, zato so primorani iskati nove prostore, da bi problem rešili še letos.


Kot je še pojasnil Strnad, so stranki ponudili tri nove lokacije: za Bežigradom - nekdanja občina, nasproti sedanjega sedeža stranke - na ulici Komenskega ter na Vilharjevi, vendar so v SDS ocenili, da so prostori dotrajani, slabše dostopni in neprimerno razporejeni.


Na novinarsko vprašanje, ali je ta ukrep povezan z zmanjšanjem proračunskih sredstev za MOL, je Strnad odgovoril, da to ni storila SDS in za to ni pristojen odgovarjati. Na vprašanje, ali gre pri tej zadevi za politično ozadje, pa je poudaril, da je ukrep nenavaden, vendar meni, da političnega ozadja nima.


Demokracija bo ločena

Na časniku Demokracija, ki ima sedež v isti stavbi, pa so povedali, da takega ukrepa o izselitvi še niso prejeli, vendar pa bodo v primeru izpraznitve prostorov iskali novo lokacijo, ki pa bo ločena od sedeža SDS.


SDS ima v najemu prostore na ulici Komenskega 11 v obsegu 531 kvadratnih metrov in zanje plačuje 2000 evrov na mesec.