Rock Band je naslednica uspešnice Guitar Hero, katero so v prvih šestih dneh prodali kar milijonu zadovoljnih uporabnikov. Cena nove igre znaša 130 evrov, v kompletu pa je priložena še igralna konzola v obliki kitare, bobnov ter mikrofon. Igro lahko hkrati igrajo največ štirje igralci. Bistvo igre je, da se skuša čim bolj natančno zaigrati note, ki se izpisujejo na zaslonu. Bolj natančen je igralec, več točk dobi in lažje napreduje.

Rock Band je najnovejši dosežek podjetja Harmonix iz Bostona, s katero želijo igranje glasbe približati množicam po celem svetu. „Igra Rock Band je presegel vsa naša pričakovanja.  Zelo smo zadovoljni z rezultatom,“ je povedal vodja Harmonix, Alex Rigopulos. „Mnogo ljudi sanjari, da bi igrali v glasbeni skupini, pa nimajo te možnosti. Ta igra jim lahko izpolni sanje,“ je še dodal.

 MTV je trenutno med pogajanji, s katerimi skuša doseči, da si bodo lastniki igre lahko sami naložili glasbo s spleta, ter jo uporabili pri igranju. MTV bo v prihodnjih nekaj letih v razvoj tovrstnih iger vložil približno 300 milijonov evrov. Video spoti so v 80-ih spremenili glasbeno industrijo. Na podoben uspeh upajo s tovrstnimi glasbenimi igrami. Trenutno je igra Rock Band na voljo za konzole PlayStation 3 ter Microsoftovo X-Box.