Preostali štirje kandidati – Miodrag Đorđević, Darinka Dekleva Marguč in Boštjan Zalar – niso dobili predpisane večinske podpore vseh poslancev.

Za predsednico višjega delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani Marto Klampfer je na glasovanju, to je potekalo za vsakega kandidata posebej, glasovalo 71 poslancev, proti pa jih je bilo devet.

Predpisano absolutno večino glasov je tokrat dobila 54-letna predsednica ljubljanskega višjega delovnega in socialnega sodišča Marta Klampfer, ki bo zamenjala ustavno sodnico Milojko Modrijan. Vrhovni sodnik in strokovnjak za gospodarsko in finančno pravo Miodrag Đorđević in vodja oddelka za varstvo ustavnih pravic pri upravnem sodišču Darinka Dekleva Marguč sta dobila po 35 glasov, višji sodnik in profesor Boštjan Zalar pa 34 glasov. Za eno mesto sodnika evropskega sodišča za človekove pravice je državni zbor sinoči potrdil tri prijavljene kandidate: dosedanjega sodnika Boštjana M. Zupančiča (76 glasov), namestnico veleposlanika v Parizu Mileno Šmit (73) in višjega tožilca Boštjana Penka (73 glasov).

Čas za razpravo o predlaganih kandidatih za štiri nove sodnike oziroma sodnice ustavnega sodišča so poslanci večinoma porabili za medsebojno obtoževanja, kdo je kriv, da prejšnji pred slabim mesecem dni predlagani kandidati predsednika republike niso dobili predpisane absolutne večine glasov. Vodja poslancev SDS Jože Tanko je trdil, da so poslanci iz opozicijskih strank podrli, kot je dejal, tri predloge predsednika Drnovška, čeprav so mu obljubili vse glasove. Navedel je, da je pri tajnem glasovanju manjkalo kar 14 opozicijskih poslancev, in da sta dva od njih raje kot pri glasovanju sodelovala v neki televizijski oddaji, "kjer so namakali notranjega ministra Mateja". Dušan Kumer(SD) je očitke o "nenačelni obstrukciji" zavračal kot pravljice za otroke, kajti posamezni predlagani sodnik je lahko izvoljen le, če zanj glasuje koalicija, ki ima skupaj 49 glasov, opozicija pa le 39. Kumer je pri tem spraševal, od kod Tanku podatki o tem, kdo ni glasoval, če so bile volitve tajne.

Kot je znano, so v največji stranki pri prejšnjem glasovanju podprli le Miroslava Mozetiča, ki je edini dobil dovolj glasov in postal ustavni sodnik. Tudi tokrat so ob obžalovanju, da se Janez Drnovšek ni posvetoval z njimi, vnaprej podprli le Marto Klampfer. Kaj je narobe z drugimi tremi imeni, Tanko ni pojasnil. Klampferjeva se na razpis ni prijavila, ampak je Drnovšek do njenega imena prišel pri posvetovanjih z ljudmi iz akademske sfere, kot je dejala predstavnica predsednikovega urada Magda Tovornik. Predsednik je namreč nekaterim iz tega kroga ponudil mesto ustavnega sodnika, toda to so vsi odklonili in raje predlagali druge. Poslanci NSi naj bi glasovali po lastni vesti, v DeSUS so napovedali podporo vsem štirim kandidatom predsednika Drnovška. Enako tudi v opozicijskih SD in Zares.