Takšna slika je letos v taboru Acronija Jesenic, kamor se je z avanture na Švedskem vrnil Robert Kristan, drobtinice pa tudi tokrat pobirata Gaber Glavič in Andrej Hočevar. Ker je Kristan pred dnevi zbolel, je v gol Železarjev na velikem derbiju proti ZM Olimpiji stopil Hočevar. Ljubljančan na začasnem delu na Gorenjskem ni branil slabo in je dobro izkoristil svojo priložnost, a kaj ko so Zmaji po kazenskih strelih slavili s 4:3. Pa čeprav so gostje v dvorani Tivoli vodili že s 3:0.

"Kaj naj rečem? Zmago smo imeli že v rokah, a smo jo kar sami poklonili Ljubljančanom. Lahko rečem, da smo premagali sami sebe," je po porazu z mirnim glasom razlagal kot špricer hladen Andrej Hočevar in dodal: "Ne najdem besed, kaj se nam je zgodilo pri vodstvu s 3:0. Mislili smo, da se je nasprotnik predal, mi pa smo zaspali. Olimpija je seveda to izkoristila in se tudi po zaslugi naših napak vrnila v igro in nato dobila še loterijo v obliki kazenskih strelov."

Hočevar, ki bo jutri praznoval svoj 23. rojstni dan, ni čutil dodatnega pritiska, ker je moral v gol Jesenic skočiti prav na velikem derbiju. "Zame je bila to tekma kot vse ostale. Nasploh se daje preveč poudarka na vse skupaj. Derbi navijači in novinarji vidijo drugače kot mi hokejisti. Za nas je to le ena od mnogih tekem in če zmagaš, dobiš prav tako le dve točki kot na vseh ostalih obračunih. Tako da sam nisem imel prav nobenih težav, ker me je trener v gol poslal na tekmi proti Olimpiji, konec koncev pa sem Kristana v tej sezoni nekajkrat že zamenjal v golu. Zagotovo pa zaradi tega nisem imel nič več treme kot ponavadi," je derbiju pomembnost zbijal Hočevar, a vendarle priznal: "Se pa strinjam, da je motiv na teh tekmah večji, pa tudi vzdušje je enkratno, saj dajo navijači zares vse od sebe."

Železarji so po dvanajstih zaporednih zmagah sedaj klonili že trikrat zapored. "Očitno smo po doseženem rekordu lige EBEL psihično precej padli in posledica tega so trije porazi. Upam, da bomo že nocoj proti Albi Volan prekinili to negativno serijo, saj je dejstvo, da ko zmaguješ, tudi bolečih mišic ne čutiš toliko, kot jih ob porazih in slabem vzdušju v moštvu," razlaga Hočevar, ki se sicer ne strinja s tem, da je naporen ritem tekem dodobra izčrpal Železarje: "Nič bolj nismo načeti kot ostali. Imamo pa zelo dobrega kondicijskega trenerja, ki odlično skrbi za naše mišice in pripravljenost. Veliko dobrega dela smo opravili tudi poleti, ko smo zares trdo garali in tudi zaradi tega smo sedaj na drugem mestu lestvice lige EBEL." Gorenjce je v minuli sezoni vodil Matjaž Kopitar, prihod Kima Collinsa na trenersko klop pa ni prinesel veliko novega, razkriva Hočevar. "Treniramo več ali manj enako, drugačna pa je trenerjeva filozofija. Ker smo ostali brez številnih zvezdnikov, je Collins igro zasnoval na celotnem moštvu, medtem ko smo v minuli sezoni vse breme prelagali na nekaj posameznikov, Foxa, brata Rodman..."

Kadar le utegne, si Hočevar ogleda nogometno tekmo svojega priljubljenega kluba Reala iz Madrida in letos ima precej razlogov za zadovoljstvo. "Mislim, da pogled na lestvico, na kateri je na prvem mestu prav Real, pove vse!" je z nasmeškom na obrazu zaključil Andrej Hočevar.