Zasedba Shapeshifters, katere glavna kreativna gonilna sila sta Simon Marlin in Max Reich, bo 24. novembra ob desetih zvečer nastopila v izolski Ambasadi Gavioli. Poleg njiju bodo nastopila še številna slavna imena, med drugim tudi Nic Fiaculli.

Tudi kot solista sta bila uspešna

Zgodovina obeh gonilnih članov Shapeshifters je pestra. Preden sta se njuni poti prekrižali,je Max do osmega leta živel na Švedskem, nato se z mamo, kot pravo hipijevsko slikarko, preselita v špansko mestece Altea, nekaj let kasneje zatem pa nazaj v Gothenburg. Pri enaindvajsetih nastopa ob bokih današnjih superzvezdnikov Carla Coxa, Laurenta Garniera.

Simon Marlin je v poznih osemdesetih nabiral prve glasbene izkušnje ter odkrival nove zvrsti zgodnje elektronske glasbe, od acid housea, funkyja do evforičnega housea in dancea. Po številnih nastopih prične ustvarjati za založbo Down Boy. Simonova turneja leta '96 je zajemala tudi Švedsko, kjer sreča Maxa. S skupnimi močmi izdata serijo uplifting house plošč in imata podporo drugih house velikanov, kot je Danny Tenaglia.

Veliki uspeh albuma Lola's Theme

Leta 2003 izdata Lola's Theme. Plošča je po takojšnjem izidu zasedala vrhove vseh komercialnih pop in dance lestvic po vsem svetu ter uvrščala med največje klubske house hite vseh časov. Sledi ponovno sodelovanje z Georgom Michaelom, za katerega napišeta glasbeno podlago pesmi Fawless (Go To The City), ki izide na prestižni založbi Sony Music Entertainment v prvi polovici lanskega leta. Nesporna MTV-jeva zvezdnika pa marsikoga trenutno razvajata s hitom Back To Basic, ki je na njuni založbi Nocturnal Groove.