Študija, v katero so zajeli podatke za več kot 79 tisoč testnih oseb, od katerih jih 887 imelo luskavico, je pokazala, da ima luskavica pri tistih bolnikih, ki močno kadijo, tudi veliko težji potek. Kot vzrok navajajo toksične substance v cigaretnem dimu, ki kvarno vplivajo na tiste dele imunskega sistema, ki so aktivni pri „kontroliranju“ luskavice.

Študija je pokazala, da je bilo tveganje za luskavico pri ženskah, ki so včasih kadile, za 34 odstotkov večje kot pri nekadilkah. Pri tistih pa, ki so kadile, je bilo tveganje večje za 78 odstotkov.

Luskavica je ena od najbolj pogostih kroničnih kožnih bolezni, ki prizadene milijone ljudi po svetu. Najpogosteje izbruhne med 15. in 40. letom starosti. Samo v Veliki Britaniji je več kot milijon bolnikov. Za luskavico je značilno, da se celice iz zarodne plasti kože prehitro množijo in ne dozorevajo tako, kot bi morale. Zgornjo plast kože pa dosežejo že v treh do petih dneh in v obliki lusk ostanejo na koži. Bolezen se lahko pojavi kjerkoli po telesu in poteka na različne načine. Včasih je koža prizadeta samo lokalno, včasih pa se žarišča združijo in je prizadeta velika površina kože.