Prim. dr. Andreja Gostiša Kornhauser, dr. med., namestnica predstojnika kliničnega oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo, je povedala, da so bili kolegi, ki so neposredno sodelovali pri zdravljenju otrok po operativnem posegu, navdušeni nad povsem nezapletenim pooperativnim potekom.

Problematiko nedavnega odhoda enega od otroških srčnih kirurgov v UKC Ljubljana rešujejo s prihodoma dveh svetovno znanih srčnih kirurgov za otroke, ki bosta pripravljena prihajati v Ljubljano in operirati naše otroke. V interesu UKC Ljubljana je, da se bodo v času, ko bosta tuja kirurga pri nas opravljala operativne posege, še dodatno usposabljali naši kirurgi, tako da bi lahko najpozneje v letu in pol popolnoma samostojno prevzeli operacije otrok.

Na oddelku za kirurgijo srca in ožilja izvajajo otroške srčne operacije že več kot 50 let. V letu 2006 so opravili 2361 operacij, od tega 121 operacij prirojenih bolezni srca ter 76 operativnih posegov na srcu pri otrocih, kar znaša 3,2 odstotka vseh operacij.