Čas za žalovanje

V beograjskem časniku Blic pišejo, da pokojnikova družina Toševega dekleta, odbojkarice Adrijane Budimir, ne pusti v stanovanje v prestižnem skopskem naselju Zlokućani, kjer je par živel zadnjih nekaj mesecev.

»Adrijana ne spremlja novic. Ne zanima je, kaj se o njej govori. Slišala sem veliko neumnosti, kot je tista, da je noseča, kar ni res. Moja hči ima pravico do žalosti in zato vas prosim, da jo pustite, da žaluje, in ne pišite vsega povprek. Ne zaradi nje, temveč zaradi Tošeta,« je pozvala Adrijanina mati Milena. Na isto Blicevo besedilo se je odzvalo tudi makedonsko ministrstvo za zunanje zadeve, ki je zanikalo, da je Toševo stanovanje zapečateno.

Plehko poizvedovanje

Omenjeni tabloid je napisal, da Tošev zet Slave Adrijane v stanovanje ni pustil niti toliko, da vzame svoje stvari. Menda se je bal, da bi športnica ukradla Tošev iPod s še neobjavljenimi skladbami v angleščini in z njimi obogatela.

Makedonski Utrinski vesnik pa se medtem ukvarja s tem, koliko stanovanj in avtomobilov je imel pevec, kar potrti družini položaj še otežuje. Tošev oče Nikola je še vedno v bolnišnici. Po makedonskih običajih družina trenutno prestaja 40-dnevno žalovanje, ki sodi v njihovo intimo in v katerega se ne sme posegati.