To je čast, je povedal novinar Howard Altman, ki se je tudi sam znašel na njenih straneh, glasbenik Steve Knight, katerega življenjepis so vpisali komaj pred nekaj dnevi, pa je dejal, da se zaradi tega počuti upoštevanja vredno osebo, kar je precej vznemirljivo.

»Če je nekdo uspešen in opažen na svojem področju, bo končal v Wikipediji,« je razložil 41-letni Jim Wales, ki je januarja leta 2001 ustanovil spletno enciklopedijo. Število vpisanih posameznikov hitro narašča. Konec septembra je bilo v Wikipediji 224.785 življenjepisov živečih oseb, medtem ko je bilo januarja objavljenih 177.512. Enciklopedija je osma najbolje obiskana spletna stran v ZDA z 52,8 milijona obiskovalci v septembru, medtem ko jo je po vsem svetu obiskalo 210,8 milijona uporabnikov.

Ker je Wikipedija odprta za vse uporabnike, se v njej pojavljajo tudi napake. Vrsta napak in drugih neprijetnosti je pripeljala Walesa do tega, da je ustanovil majhno skupino administratorjev, ki lahko brišejo članke, jih zaščitijo pred spreminjanjem ali blokirajo posameznike, da ne morejo vpisovati svojih zapisov.