Slivnik je na položaju predsednika uprave Dela januarja lani zamenjal Tomaža Peroviča, ki je s tega mesta odstopil. Slivnik je bil na Delu sicer od oktobra 2005 član uprave za tehnične zadeve, pred tem pa je bil glavni in odgovorni urednik tednika Mag. Slivnik je bil predsednik uprave Dela od 21. januarja 2006.

Namesto Slivnika najverjetneje prihaja Puhan

Slivnika naj bi na mestu predsednika uprave nadomestil Peter Puhan, generalni direktor Holdinga Slovenskih železnic.

Odgovornega urednika odslej imenuje nadzorni svet

Nadzorni svet Dela se je sicer na današnji seji seznanil tudi z notranjo organizacijo podjetja. Poleg tega je bila danes sklicana tudi skupščina delničarjev, ki je obravnavala spremembe statuta družbe. V skladu z novim statutom bo odgovorne urednike odslej imenoval nadzorni svet, so v sporočilu za javnost še zapisali na Delu.

Laščani obžalujejo Slivnikov odstop

V Pivovarni Laško obžalujejo odstop predsednika uprave Dela Danila Slivnika. Kot večinski lastniki Dela pričakujejo, da bo "osrednji slovenski časnik skupaj z njegovimi edicijami dosegal najvišje novinarske standarde in da bo voden učinkovito". "Seveda nam je žal, da se Danilo Slivnik, ki je na tem področju vrhunski strokovnjak in je danes nepreklicno odstopil, v omenjen koncept ni želel vklopiti," so povedali v Laškem. Slivnik danes za komentar ni bil dosegljiv.