Za kuliso angleške spletne enciklopedije Wikipedije se odvija burna »vojna«. Glavno jabolko spora je vprašanje, kaj je in kaj ni primerno za spletno enciklopedijo. Pred časom so bile strani Wikipedije vsakodnevno preplavljene z različnimi besedili avtorjev iz vsega sveta, sedaj pa zaradi sporov med dvema taboroma, ki se prerekata o ustreznosti besedil, prišlo do zastoja.

Se Wikipedija spreminja v enciklopedijo nepomembnih informacij?

Prvi menijo, da so za enciklopedijo vsi podatki enako pomembni, drugi pa so bolj selektivni glede izbiranja tem, ki sodijo na Wikipedijo. Slednji vztrajajo pri verodostojnosti podatkov saj naj bi se drugače Wikipedija spremenila v enciklopedijo polno nepomembnih informacij.

Tisti, ki vztrajajo, da je vse primerno za splet, so predvsem starejši uporabniki te strani, ki so stran ustvarjali bvse od njenega začetka.

Nasprotovanje med taboroma prerašča v pravo sovražnost

Vojna za Wikipedijo se najbolje vidi na spletnih forumih, kjer se oba omenjena tabora obkladata z žaljivkami in zmerljivkami.

Boj še zdaleč ni končan, njegov izzid pa je negotov, vsekakor pa bo pomembno vplival na to, v katero smer bo krenila Wikipedija.