Tudi med nogometaši je precej takšnih, ki jeseni ne bi nikoli zamenjali za brezskrbne poletne tedne, a to vsaj letos ne velja za Miša Brečka. 23-letni obrambni nogometaš se je namreč pred kratkim končno le prebil v najmočnejšo enajsterico nemškega velikana Hamburga in, kot kaže, zaenkrat, svojega mesta na boku še nekaj časa ne bo prepustil prav nobenemu soigralcu.

"Imel sem nekoliko sreče, da je bil eden od soigralcev poškodovan, drugi pa kaznovan, tako da trenerju Huubu Stevensu ni preostalo drugega, kot da me pošlje v igro. Priložnost sem seveda zagrabil z obema rokama in k sreči se mi je posrečil dober uvodni nastop. Pred tem sem bil seveda še kako živčen, nato pa je bilo vse lažje in upravičil sem trenerjeva pričakovanja," je misli o dogajanju v Nemčiji strnil Brečko in z nasmeškom na obrazu dodal: "V klubu so z mojimi predstavami zadovoljni. Od štirih tekem, na katerih sem igral, smo tri dobili, dobro stojimo v državnem prvenstvu, uvrstili smo se tudi v ligaški del evropskega pokala UEFA. Seveda bi morali o tem, če je zadovoljen z mojo igro, povprašati trenerja. Sam sem, pohvalili pa so me tudi mediji, zato upam, da se moj status ne bo spremenil niti po vrnitvi z reprezentančne akcije. Še naprej bom vesel prav vsake priložnosti, ki jo bom dobil." Brečko se je v Nemčijo podal leta 2004 iz Šmartnega, kot posojen pa je doslej igral tudi za Hanso iz Rostocka ter Aue. O tem, da bi odšel kam drugam, sedaj niti slučajno ne razmišlja: "Z vsem v Nemčiji sem zadovoljen. Tako s kariero kot tudi življenjem. Razmišljam le o trdem in dobrem treniranju, kar je seveda pogoj za redno igranje."

Brečkov soigralec pri Hamburgu je tudi Rafael Van der Vaart, reprezentant Nizozemske, s katero se bo Slovenija jutri pomerila v Eindhovnu. Zvezdnik Hamburga je seveda prepričan v zmago Tulipanov, poleti pa je dvigoval ogromno prahu, ker se je že slikal z dresom Valencie, čeprav je bil še vedno član nemškega prvoligaša. "Poleti se je res marsikaj dogajalo okoli njega. Želel je drugam, klub ga ni hotel prodati... Mislim, da ima še vedno željo, da bi zamenjal okolje, res ga zelo vleče v Španijo, toda vodstvo Hamburga ima drugačne načrte. Z njim želijo podpisati novo pogodbo," razlaga nogometaš iz Trbovelj, ki se je za konec pogovora dotaknil tudi reprezentančnega dogajanja. "Proti Albaniji bi morali iztržiti več. Tokrat je bilo pozitivno zgolj to, da nismo prejeli gola. Če bi imeli več sreče, bi lahko zmagali. Pred obračunom z Nizozemsko ne gre filozofirati. Vemo, kdo je favorit, a v nogometu je možno prav vse," razlaga nogometaš, ki se v prostem času rad ukvarja s tenisom, in dodaja: "To, da sem proti Albaniji igral tudi na levem boku, me ne moti. Že pri Hamburgu sem se moral na eni od tekem preseliti na levo stran. Seveda se bolje znajdem na desnem bočnem položaju, a sem profesionalec in idejam selektorja ne gre nasprotovati."