Toda smrkanje in kihanje Kopitarja vsaj zaenkrat nista prav nič ovirala, saj je Hrušičan novo sezono začel še bolj spektakularno kot prejšnjo.

Očitno mu mamina kuhinja še kako prija - v tej sezoni bo imel Kopitar v sončni Kaliforniji ob sebi celotno družino, tako da bo lahko igral še bolj sproščeno. "Nobena debata o Kraljih preprosto ne more miniti brez omembe Anžeta Kopitarja, ki je bil v minuli sezoni eden od boljših novincev v ligi NHL. 19-letni fenomen iz Slovenije je v svoji uvodni sezoni zabil 20 golov, dosegel 61 točk in bil tretji najučinkovitejši hokejist Los Angelesa. Je hokejist, okoli katerega želijo Kralji zgraditi svojo prihodnost," so Kopitarja pohvalili na uradni spletni strani lige NHL in dodali, da se lahko slovenski mladenič kosa celo s takšnima asoma, kot sta Jevgenij Malkin in Jordan Staal. Nova sezona bo za Kopitarja tako še kako pomembna, saj bo moral nadgraditi dobro delo iz uvodne, v kateri od njega nihče ni pričakoval veliko. Apetiti so sedaj precej višji, a vsaj zaenkrat ni videti, da bi Kopitarja, ki je med poletnim igranjem "in-line" hokeja ostal brez nekaj zob, zvila trema.

Po obisku "njenega veličanstva" v Evropi so se hokejisti vrnili na glavni oder - na ledene ploskve širom Združenih držav Amerike in Kanade. Naslov prvaka branijo Račke in Anaheima, ki so v minuli sezoni v velikem finalu za Stanleyjev pokal s 4:1 premagale Ottawo. Senatorje strokovnjaki sicer tudi letos uvrščajo med glavne favorite, tudi Anaheim pa na stavnicah kotira visoko. Račke so sicer precej spremenile svojo zasedbo, za prvake pa bo igral tudi zloglasni Todd Bertuzzi. 32-letnega Kanadčana se mnogi še vedno spomnijo po napadu na Steva Moora iz leta 2004, zaradi česar se je dolgo časa vlekel po sodišču in pošteno plačal za neumno potezo, po kateri je Moore utrpel težjo poškodbo vretenc, staknil pretres možganov in bil prisiljen tudi končati svojo kariero. Zadeva sicer še ni povsem pod preprogo, saj Moore sedaj toži Bertuzzija in od njega zahteva skoraj 20 milijonov dolarjev odškodnine za povzročene travme.

Prav milijoni so tisti, ki mnoge v ligi NHL najbolj zanimajo. Ker Severna Amerika ni kot Slovenija, kjer so plače športnikov več ali manj skrbno prikrita skrivnost, so plačilni seznami v ligi NHL razgrnjeni na mizah. Tako bo v tej sezoni največ denarja v žep pospravila trojica Tomas Vanek (Buffalo), Daniel Briere (Philadelphia) in Scott Gomez (NY Rangers) - vsi trije bodo zaslužili po 10 milijonov dolarjev, seveda brez dodatnih premij in sponzorskega denarja. Zanimivo je, da bo najboljši strelec minule sezone Sidney Crosby v žep pospravil zgolj 850.000 dolarjev. Več sploh ne more, saj je to šele njegova tretja sezona v ligi NHL. Tudi Kopitar še ne sodi med bolje plačane hokejiste, bo pa po zaslugi razno raznih sponzorskih pogodb vseeno že letos zaslužil precej več kot v minuli sezoni.