Sedem slovenskih državljanov so na meji ustavili in jim preprečili vstop na srbsko-hrvaškem mejnem prehodu Batrovci zgodaj popoldan, tri poljske državljane pa so ustavili na mejnem prehodu Horgoš.

Več nevladnih organizacij je za nedeljo v Novem Sadu pripravilo antifašistični miting z naslovom Stop fašizmu kot odgovor na prav tako za v nedeljo napovedan shod neonacističnih pripadnikov Nacionalnega stroja, ki pa so ga oblasti prepovedale.

Načelnik srbske policije, general Mladen Kulibak je še pojasnil, da so pri sedmih slovenskih državljanih našli propagandni material s simboli mrtvaške glave in črne majice z napisom "Skupaj smo močnejši". Dodal je, da so z njimi opravili pogovor, med katerim so Slovenci povedali, da so prišli na shod Nacionalnega stroja. "Glede na to, da je omenjeni shod prepovedan in da obstaja nevarnost za javni red, jim nismo dovolili vstopa v Srbijo," je pojasnil Kulibak. Iz istih razlogov so vstop v Srbijo prepovedali tudi poljskim državljanom, je še dodal.

Tiskovni predstavnik novosadske policije Stevan Krstić je dejal, da je policija sprejela odločitev, da prepove shod Nacionalnega stroja, ki naj bi pod geslom "Za ustavne in človekove pravice v Vojvodini" potekal v nedeljo popoldan v Novem Sadu, odločitev pa izročila vodji te neonacistične organizacije Goranu Davidoviću.