Jure Godler, znan kot imitator slovenskih in svetovno znanih osebnosti, študent salzburškega Motarteiuma in še marsikaj drugega, se je pred dobrim tednom dni vrnil iz Kalifornije, natančneje iz Los Angelesa, kjer se je preizkusil v popolnoma drugačni vrsti entertainmenta, kot to imenujejo čez lužo.

V družbi največjih

V enem izmed najbolj znanih in cenjenih klubov v Združenih državah, imenovanem Improv, kjer so med drugim nastopali tudi Jerry Seinfeld, Robin Williams ter ikoni stand-up komedije Eddie Murphy in Criss Rock, je Godler prvič stopil pred ameriško občinstvo. Okoli 200 obiskovalcev kluba se je lahko prepričalo, da ima Jure velik potencial tudi kot stand-up komik, saj je s svojo predstavo navdušil marsikaterega izmed njih. Znanka tovrstnih odrov Paula Bel, ki je program povezovala, sprva ni verjela, da Jure prihaja iz Slovenije. »Ljudje, ki so v tem poslu, so sicer navajeni na to, da ljudje prihajajo preizkušati svoje sposobnosti in iskat svojo priložnost iz najrazličnejših koncev, vendar tudi potem, ko sva ji pokazala svoj potni list, je bila malce skeptična,« pojasnjuje Godlerjev zastopnik Tin Lunder in dodaja, da je bil obisk ameriških odrov prava odločitev, ki je že obrodila pričakovane sadove. »To vsekakor ni bil najin zadnji obisk Amerike. S predstavniki nekaterih klubov, tako Improva, kot tudi Laugh Factory-ja, se že dogovarjava, da bova tja ponovno prišla nastopat, najverjetneje že v začetku prihodnjega leta,« pravi Lunder.

Izbran med množico

Improv pa ni edini klub, v katerem je Jure nastopil. »V nekaterih klubih v Los Angelesu je način izbora nastopajočih tak, da med množico prijavljenih izberejo le nekaj talentov, ki potem stopijo na oder. In mene so izbrali. Priznam, da sem sprva občutil malo treme, vendar pa se je, ko sem stopil na oder vse poklopilo, da sem se dokazal tudi pred njihovim občinstvom,« o svoji izkušnji pove Jure in zatrdi, da bodo čez lužo zanj še slišali in poslušali.