Zapleti z igriščem so jim med drugim odnesli tudi predsednika, z župniščem oziroma njihovimi odvetniki pa se tudi na občinski ravni že od pomladi pogajajo le še odvetniki.

"Čeprav se je začasna pogodba med župniščem in nogometnim klubom iztekla konec šolskega leta, začetek novega šolskega leta ni prinesel nove pogodbe. Župnik Viktor Primožič še vedno zahteva previsoko najemnino, saj Nogometni klub Termit Moravče za igrišče ne more odšteti 600 evrov najemnine na mesec," pojasnjuje župan Martin Rebolj. Dodaja, da si občina prizadeva, potem ko sta bili v denacionalizacijskem postopku župnišču vrnjeno približno dve tretjini nogometnega igrišča v naravi, najti lokacijo in urediti novo nogometno igrišče za mlade moravške nogometaše oziroma največje društvo v občini, ki povezuje okoli 120 članov, večinoma še šolarjev. "Vendar zaradi dolgotrajnosti postopkov sprejemanja prostorskih načrtov tega ne zmoremo storiti čez noč. Načrte sicer že pripravljamo, nogometno igrišče nameravamo umestiti v športni park ob šoli, a prej kot v treh letih ne bo šlo," ocenjuje župan in pojasnjuje, da so poleti na župnijo Moravče naslovili poziv za pripravo nove pogodbe o nadaljnji začasni uporabi nogometnega igrišča. Dodaja, da so predlagali, da bi del najemnine poravnali skozi minula občinska vlaganja v gradnjo in ureditev igrišča in okolice, ki niso bila skromna.

A do dogovora še ni prišlo. Tako zdaj moravški nogometaši že od začetka leta na nekdaj svojem igrišču brcajo brez vsakršne pogodbe in ne vedoč, do kdaj.