Nogometni romantiki iz Ljubljane bodo spet lahko izživeli vsaj delček svojih idealov. Marsikdo bo zatrdil, da se z njim v prestolnico vrača vonj po zlatih časih, ko je nekaj štela le tehnika. Navijači bodo zopet uživali, pa čeprav le v tretji ligi. Za vse to lahko poskrbi le on – Cime.

Njegov odnos z navijači, predvsem člani skupine green dragons, je vedno spominjal na ljubezensko zgodbo, ki se ni nikoli ohladila. In še vedno je tako. »Kralj, dobrodošel spet na svoji zemlji,« je bil prvi transparent, ki je na petkovi tekmi proti Dekanom za Bežigradom (9:0) pozdravil Sebastjana Cimerotiča. Vedno je veljal za kralja preigravanja, nogometnega princa, ki bi zlahka požel aplavz kot žongler v še tako prestižnem cirkusu, a ni nikoli dokončno uveljavil svojega potenciala. Da je njegova nogometna kri postala modra, je dosegel za Bežigradom. Tam bo v dresu Bežigrada Olimpije v tretji ligi nastopal do konca jesenskega dela sezone, a navijači so z drugim transparentom jasno pokazali, česa si želijo. »Cime, ne ostani le do zime,« so mu sporočili. Toda tu se kraljeva moč konča, plemiško žezlo pa prevzamejo Korejci, natančneje Incheon United, s katerim ima Prulski dribler podpisano pogodbo do konca sezone 2007/08.

»Nihče od klubov, ki si bili v igri za prestop k njim, se ni hotel poglabljati v mojo pogodbo s Korejci, zato bom o morebitnem igranju za kakšno tuje moštvo razmišljal po koncu pogodbe z Olimpijo. Ambicije po igranju v tujini seveda še vedno imam. Vendar sem sedaj skoncentriran na igranje za Olimpijo,« je razložil Sebastjan Cimerotič, ki bo k trenutno vodilnemu moštvu 3. SNL zahod (s točko prednosti pred drugim Tolminom) posojen do 31. decembra 2007.

Pri 33 letih ni več rosno mlad, glede na nogometno znanje pa si verjetno ni mislil, da bo v zenitu kariere igral v tretji ligi. »Če bi imel predsodke, ker Olimpija igra v tretji ligi, se ne bi vrnil za Bežigrad. V zadovoljstvo mi je igrati s tako velikimi nogometaši, kot so Miran Pavlin, Aleš Čeh in ostali. S soigralci sem se odlično ujel. Poznam jih že od prej, z nekaterimi sem bil skupaj v reprezentanci. Tudi s pripravljenostjo nimam težav, saj sem treniral pod vodstvom kondicijskega trenerja. Le še v ritem tekem moram priti,« je poudaril nekdanji igralec Lecceja in Hapoela iz Tel Aviva, še enkrat več zatrdil, da si najmanj želi razočarati navijačev iz skupine green dragons, medtem ko mu je Miran Pavlin vrnil kompliment. »Igrati s Cimetom, je nekaj najlepšega. Vsi smo veseli, da je med nami, kakšna bo njegova usoda, pa vedo njegovi delodajalci v Koreji in on. Upam, da bo ostal čim dalj časa in da Olimpijo pripeljemo tja, kamor sodi, potem bodo vrata odprta za mlajše,« je povedal Pavlin, Cime pa je na vprašanje, če ga je strah »drvarskih« prijemov branilcev v tretji ligi, odgovoril v svojem značilnem šaljivem slogu: »Kar naj me pretepejo, tega sem vajen, pa še Pavlina bom imel ob sebi, da bo rešil tovrstne probleme.«