Na JSS MOL so povedali, da je od prvega septembra, ko je bil objavljen razpis, pa do včeraj obrazce dvignilo 2590 oseb. Včeraj do dvanajste ure, ko se je iztekel čas za oddajo vlog, pa so na skladu našteli 1501 izpolnjen obrazec prosilcev. Čeprav je bil zadnji dan razpisa, bodo upoštevali še vloge, ki bodo na naslov sklada prispele priporočeno s ponedeljkovo pošto.

Najemnina takšnih neprofitnih stanovanj je znatno bolj ugodna kot najemnina stanovanj po tržnih cenah, pojasnjuje Jožka Hegler, direktorica JSS MOL. "Izraz povprečna neprofitna najemnina je sicer zelo težko konkretizirati, vendar če za primer vzamemo dvosobno, 60 kvadratnih metrov veliko novozgrajeno stanovanje, je mesečna neprofitna najemnina okoli 185 evrov. Seveda pa je najemnina odvisna od števila zbranih točk na razpisu. Za primerljivo stanovanje po podatkih, povzetih s spletnega portala SLONEP.net, pa je tržna najemnina okoli 600 evrov na mesec." Primer družine, ki bi ji lahko bilo, glede na zbrane točke, dodeljeno takšno neprofitno stanovanja z zgornjo najemnino, nadaljuje Heglerjeva, je "ne več mlada tričlanska družina z enim mladoletnim otrokom, ki še prebiva pri starših ali sorodnikih, prosilec pa stanuje na območju MOL že več kot 20 let in ima univerzitetno izobrazbo".

Prve odločbe o rezultatih razpisa bodo prosilci dobili marca prihodnje leto. V nova stanovanja pa se bodo lahko najemniki vselili konec leta 2008 in v začetku leta 2009, ko bo JSS MOL z njimi sklenil najemna razmerja za nedoločen čas.