Najboljši spidvejisti sveta naj bi posavsko prestolnico obiskali namreč sedmič zapored že aprila prihodnje leto. Zaenkrat je 26. april 2008 sicer neuraden in še ne potrjen datum nove dirke za VN Slovenije.

Približno 8000 gledalcev je tudi letos pozdravilo zbor najboljših voznikov tega športa na svetu, Krčani, ki so imeli mimogrede že šesto leto srečo z vremenom, pa so ukradli šov tudi naslednjemu prizorišču. V Krškem je bila namreč dodatna draž dirke, da si je Danec Nicki Pedersen z zmago predčasno privozil letošnji naslov svetovnega prvaka. Žal se v ta boj ni pomešal slovenski matador Matej Žagar, ki skupaj z navijači zdaj upa in čaka, ali bo v naslednji leti med štirimi povabljenimi dirkači s strani organizatorjev, saj letošnja sezona ni to, s čimer bi se za razliko od lani lahko pohvalil. Padci in težave z motorji so pustili prevelike rane, ki jih je vsaj psihično uspel odpraviti šele pred kratkim. Kot vse kaže, pa se bo končno premaknil tudi v smeri novih motorjev. "Zdaj mi je v dveh dnevih razneslo dva motorja iz češke Jawe, zato še ne vem točno, s čim bom sploh vozil v Nemčiji. Morda je ravno tako prav, saj bom sedaj resnično brez ovir lahko testiral italijanske GM in v primeru, da se bom na njih dobro počutil, se prav lahko zgodi, da bom v naslednji sezoni menjal agregate v svojem okviru motorja," je že takoj po sobotni dirki v Krškem na glas razmišljal Matej Žagar.

Menjave so v Krškem prav tako nekaj zanimivega. Prav posebej zabavno bo videti, s kom bo v naslednjem programu za dirko simpatična predsednica AMD Krško Violeta Freeland. Zgovorna gospa je namreč lani ob svojem nagovoru v programu za dirko pozirala skupaj s svojim pudlčkom, letos pa je njegovo mesto zavzel ob njej Matej Žagar, čeprav nima posebej kodraste pričeske. Morda bo pa uporabila fotografijo, ko smo jo ujeli v družbi direktorja dirk SGP Danca Oleja Olsna?

Kakorkoli že, v Krškem nam ne bo nikoli dolgčas, saj dirkači in folklora okoli njih vedno poskrbijo za nepozaben dirkaški vikend ali spidvejsko Planico, kot se je eden od gledalcev slikovito izrazil. Nič čudnega, da je tudi zato v tujih medijih izredno zanimanje za ta dogodek. Letos je tako v posavsko prestolnico privrelo blizu 200 novinarjev. Bili so zadovoljni z dirko in cvičkom, zato so že obljubili, da se naslednje leto ponovno vrnejo - tako kot vsi ostali zastrupljenci z metanolom, pogonskim gorivom teh nenavadnih motorjev brez zavor!

Čez slabe tri tedne se bo letošnja sezona serije namreč končala v Gelsenkirchnu v Nemčiji, na znamenitem nogometnem štadionu Schalke Arena. Tam bo organizirana že stota dirka v zgodovini Velikih nagrad v spidveju, njen zmagovalec pa bo dobil rekordnih 100.000 ameriških dolarjev. Za zmago v velikem finalu, kjer se bo vse skupaj odvilo v eni minuti, bo to najbolje plačanih 60 sekund v zgodovini moto športa. Za primer omenimo, da na običajnih dirkah zmagovalec zasluži le enajst odstotkov te vsote.