Tistega leta se je čez Veliko lužo začela tudi 71. sezona v hokejski ligi NHL, v kateri je debitiral vratar, ki je bil nato kar dvajset let nočna mora napadalcev najmočnejšega hokejskega tekmovanja na svetu. Veliki ptič in Veliki zid sta le dva izmed številnih vzdevkov, ki si jih je z mojstrskimi potezami prislužil Sean Burke, ki je pred dnevi sporočil, da ima pri štiridesetih najhitrejše moštvene športne igre dovolj in odhaja v zaslužen pokoj.

"Imam štirideset let in dovolj imam zbadanja, da sem že pravi hokejski dedek. Prišel je čas za slovo!" je naznanil Sean Burke, ki je v minuli sezoni igral skupaj z Anžetom Kopitarjem pri klubu Los Angeles Kings. Pred tem je nosil tudi drese Hartforda, Philadelphie, Caroline, Vancouvra, Floride, Phoenixa in Tampe, v ligi NHL pa je skupno odigral 820 tekem. Osemintridesetkrat je ostal tudi nepremagan in redno branil še za kanadsko reprezentanco. S slednjo je leta 1997 postal svetovni prvak, dvakrat zaigral na olimpijskih igrah in kot član izbrane vrste več kot stokrat poslušal kanadsko himno. "K sreči imam več kot zgolj dva ali tri prijetne spomine, ki jih bom lahko delil s svojimi vnuki. V pokoju bom pogrešal predvsem druženje s soigralci, napetost pred tekmami in neverjetne navijače, ki so me spremljali na vsakem koraku moje kariere. Sedaj mi manjka le Stanleyjev pokal, toda mojih hokejskih ambicij še ni konec. Rad bi se vrnil, morda kot trener, morda kot direktor in upam, da se mi bo uresničila tudi ta velika želja," razpreda Burke, ki se bo najprej posvetil svoji družini (ima dva sina, Andie je star štirinajst, Brendan pa dvanajst let), ob tem morda nekaj zelencev zaslužil kot televizijski reporter, nato pa ne bi imel nič proti, če bi se vrnil v Phoenix, kjer je že navduševal kot vratar, tam pa je tudi pognal korenine: "Vreme je naravnost sanjsko, žena in fanta pa imajo v Phoenixu preveč prijateljev, da bi se sedaj znova preselili."

Burke je igral na treh tekmah vseh zvezd lige NHL. Prvič v sezoni 1988/89, že v njegovi prvi pravi sezoni v severnoameriški hokejski ligi, ko je postal tudi prvi vratar novinec (rookie), ki je zaigral za tekmi All-Star. Legendarnega vratarja si bo za večno zapomnil tudi še en velikan severnoameriškega hokeja - Joe Sakic. Svoj prvi gol v ligi NHL je namreč leta 1988 dosegel prav proti Burkeu.