Dolgoletnega trenerja je nekdanja atletinja, zdaj 30-letna Jana Vernig, prijavila zaradi spolne zlorabe pred 18 leti. "Zagotoviti moramo neobremenjeno delovanje kluba. Zato smo se odločili, da ga odstavimo z mesta trenerja, dokler se primer ne razčisti," je povedal predsednik kluba Anton Repovž. Takšno odločitev je pričakoval tudi direktor novomeške Agencije za šport Rafko Križman, pri kateri je do konca leta zaposlen S. M. "Odločitev se mi zdi nekako logična," dodaja.

S. M. je pred člani UO v celoti zanikal dejanje, katerega ga obtožuje nekdanja atletinja, zdaj vrhunska odbojkarica. "Pričakoval sem takšno odločitev. Še vedno pa računam, da naše sodelovanje ni povsem končano. Odvisno tudi od tega, kaj bodo rekli atleti. Ne čutim se krivega in tudi ne vem, zakaj bi se," pravi S. M., ki je trenutno na izrednem dopustu. "Najprej se moram umiriti, kar predal pa se ne bom," je še dodal. Vodstvo kluba naj bi se z atleti sestalo v začetku prihodnjega tedna.

S. M. je v ponedeljek za Dnevnik dejal, da ne razmišlja o kakršni koli tožbi, zdaj pa o tem ni več povsem prepričan. "Počakal bom, kaj bo reklo tožilstvo, in se potem odločil, kako naprej," je še povedal in dodal, da ga je poklicalo že več sedanjih in nekdanjih tekmovalk ter mu izrazilo podporo.

Ta konec tedna naj bi vodil tudi atletski del tekmovanja na mladinskih športnih igrah v Novem mestu. "Tekmovanje v atletiki bo pač vodil nekdo drug. Tudi njegovo trenersko delo v klubu bo prevzel drug trener," je dodal Repovž.

Z odločitvijo upravnega odbora so že seznanjeni v Krki, glavnem sponzorju kluba. Kot so nam povedali v službi za stike z javnostjo, bo Krka "še naprej podpirala novomeški atletski klub".