Naj vas najprej spomnim, da nadzornemu svetu filmskega sklada njegov statut prepoveduje umetniško ocenjevanje scenarijev, poseganje v njihovo vsebino in cenzuriranje. Toda nadzorni svet skupaj z Igorjem Prodnikom zadnje čase počne vse to in še več. S floskulami zavaja javnost, blati moje umetniško delo in me po celi črti v javnosti poskuša diskreditirati kot legitimnega režiserja.

/.../ Filmski projekt Srednja šola je na zadnjem pravno legalnem razpisu oktobra 2006 dosegel več kot 75 točk in se tako uvrstil v program za realizacijo. Nato je bila najprej čez noč suspendirana tedanja direktorica Irena Ostrouška, hkrati pa je odjeknila floskula, da se na skladu potepa pornografski film Srednja šola, ki zaradi svoje vsebine nikakor ni primeren, da bi bil šel v realizacijo. In zgodba je bila za sklad končana.

/.../ Naj za konec omenim še, da mene kot avtorja v zadnjih 11 mesecih, odkar so povsem nelegalno ustavili nastajanje mojega filma, kljub moji pripravljenosti nihče od zgroženih na filmskem skladu in v nadzornem svetu ni pozval k dialogu, da bi argumentirano in konstruktivno pokomentirali razkorake v interpretaciji scenarija. Kot kaže, je slovenski film najbolje zatreti v kali, preden se sploh rodi.