"Po Grčiji se je bilo proti Nemcem težko vrniti za normalno tekmo. Pred zadnjo četrtino odločilne tekme za sedmo mesto proti Franciji smo si odločno rekli: 'A bomo šli na kvalifikacije za olimpijado ali ne? Bomo raje igrali z drugorazrednimi ekipami v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo?' Pa smo strnili moči na igrišču in premagali Francoze."

Ko mu je eden od novinarjem omenil, kako komentira odziv slovenske javnosti, ki je najprej reprezentanco kovala v oblake, potem pa jo je kritizirala, je bil oster: "Publika se je avgusta lepo sončila, mi pa smo trdo trenirali. Za tiste igralce, ki imajo otroke in družine, je bilo to še posebej naporno. Tudi sicer so nas mnogi pospremili na evropsko prvenstvo precej pesimistično. Ko smo začeli dobro igrati, pa so se prilizovali in prosili, naj jim priskrbimo karte za tekme. Veste, če bi poslušali le to, kaj meni javnost, morda na evropsko prvenstvo niti ne bi smeli iti."

Cilji so izpolnjeni? "So. Rekli smo, da bi bili radi najmanj sedmi. To se nam je posrečilo. Pred dvema letoma smo bili na evropskem prvenstvu šesti, zdaj sedmi. Reprezentanca potrebuje čas za postopen napredek, čez noč težko prideš do kolajne. Smo na dobri poti in napredek je več kot očiten." Konec svoje reprezentančne kariere je Rašo Nesterović z odhodom na kvalifikacijski olimpijski turnir preložil. "Upam, da bo šla tja ista ekipa, kot je bila ta v Madridu. Samo še Čapina dodamo in gre po vozovnico za Peking 12 hrabrih fantov, pravih 'fajterjev'."