PPo več kot uspešno prestanem krstu Acronija Jesenic v ligi severnih sosedov so slednji medse sprejeli tudi Zavarovalnico Maribor Olimpijo. Ljubljančani so se projekta lotili še kako resno in so v očeh nekaterih že videni kot morebitno sila pozitivno presenečenje nove sezone.

"Ljubljana kot naslednje moštvo za presenečenje?" so zapisali na eni od avstrijskih spletnih straneh, medtem ko so na uradni Zmajčke pozdravili z naslednjimi besedami: "Dobrodošli Olimpija Laibach!" Čeprav bodo z madžarskim klubom Alba Volan ljubljanski hokejisti novinci v ligi EBEL, pa v taboru aktualnih slovenskih prvakov ni čutiti prevelikega spoštovanja do izkušenejših tekmecev. "Potrebno je vedeti, da imamo v moštvu več novincev kot kateri koli drugi klub. Zato bomo vseeno potrebovali nekaj časa, da se bomo povsem uigrali," opozarja legendarni Bojan Zajc, ki se tokrat ne bo pretepal na ledeni ploskvi, pač pa bo opravljal naloge pomočnika trenerja Ildarja Rahmatuljina.

Poznavalci so si enotnega mnenja, da je ZM Olimpija v polno zadela predvsem z nakupom novega vratarja. Alex Westlund iz Združenih državah Amerike je verjetno celo najboljši čuvaj mreže, ki je kdaj koli oblekel dres enega od slovenskih klubov. "Legionarji Corupe, Yarema, Jardine in Intranuovo so izkušeni in vedo, kje stoji gol. Vsak izmed teh štirih lahko sam odloči tekmo in potegne moštvo naprej," so na spletni strani eishockeyfans.at pohvalili tudi napadalce ljubljanskega kluba. Avstrijski mediji vseskozi omenjajo, da je ZM Olimpija najtrofejnejši slovenski hokejski klub, Zmajčki pa predvsem upajo, da se bodo na tribune dvorane Tivoli končno vrnili tudi navijači, ki so jih v zadnjih letih še kako pogrešali.

Železarji so v uvodni sezoni v ligi EBEL za las zgrešili uvrstitev v končnico. Splošno mnenje je, da imajo Gorenjci letos nekoliko slabše moštvo, saj so jih zapustili brata Marcel in David Rodman, Tomaž Razingar ter odlični tujec Aaron Fox. S Švedske se je vrnil vratar Robert Kristan, tujci pa so tokrat po večini iz Severne Amerike - izjema je Šved Markus Matthiasson. Nov je tudi trener, potem ko je Matjaža Kopitarja zamenjal Kanadčan Kim Collins.

"Glede na to, da so se Jesenice v minuli sezoni v svojem debiju v ligi EBEL pokazale v dobri luči, so letos pričakovanja še višja. Upam, da se bomo prebili do polfinala, kar je tudi naš glavni cilj," razkriva vratar jeseniškega kluba Robert Kristan, ki se bo za mesto v golu boril skupaj z Andrejem Hočevarjem in Gabrom Glavičem. Obisk je bil v dvorani Podmežalka odličen že v minuli sezoni, v letošnji pa bo brez dvoma še boljši. Ni potrebno razlagati, katerih tekem se navijači najbolj veselijo. "Nekaj dodatnega motiva bo gotovo letos proti Olimpiji, predvsem gledalci bodo verjetno veseli. Mnogi so že precej pogrešali pravi stari derbi in zdaj bodo lahko prišli na svoj račun," razlaga jeseniški hokejist Aleš Remar.