Trio, ki v živo ni nastopil že 19 let, se bo ob obletnici ponovno združil z Bonhamenovim sinom Jasonom. Skupina Led Zeppelin je z izvajanjem težkega roka postala ena najbolj popularnih rockovskih zasedb vseh časov tokratni koncert pa naj bi se zgodil v areni O2 v Londonu. Novica npoveduje najverjetneje zadnji nastop skupine.

Ob koncertu naj bi 13. novembra izšli še dve zgoščenki »najboljših pesmi« z naslovom Mothership. Kako težko bo dobiti in kako drage bodo vstopnice, seveda skrbi vse oboževalce, ki o tem že razpravljajo na številnih forumih.

»Kdo bi se mi rad pridružil pri spanju pred dvorano O2, medtem ko bom čakal na karte?« je zapisal eden od oboževalcev. »In če to ne zaleže, se bom prodal v suženjstvo ali pa bom na dražbi prodal svojo kri, notranje organe, vse, kar je vredno. Mislite, da se šalim?« »Če bo koncert samo eden, bo najbrž tudi ponovitev. Cena karte bo neverjetno visoka in oboževalci se bodo pobijali zanje«. »Za skupino bo zelo težko, igrati na takem nivoju kot včasih, bojim se da bo veliko razočaranje«. Časopisni novinar Chris Roberts je za BBC radio FIVE dejal:« Mlajša generacija in tudi tisti, ki se še spominjajo Led Zeppelinov, je zelo navdušena nad tem dogodkom«. » V tem času se veliko skupin, kot so, denimo, The Police, Genesis in še nekatere, odločajo za ponovno združitev ter turnejo, vendar ljudje za Led Zeppeline tega niso pričakovali«.

»Skupina je neke vrste Picasso težkega rocka in njihovi albumi so bili na vrsti preizkušenj različnih časovnih obdobij, so nekakšna osnovna stran najboljšega težkega rocka«. Z njihovo prepoznavnostjo, odličnimi predstavami in z vplivi blues ritmov, si je skupina izbojevala nekakšno pot alternativnega in težkega rocka po celem svetu. Čeprav skupina ni nikoli izdala posameznih pesmi, ima nekaj najbolj prepoznavnih na svetu, vključno s Stairway to Heaven, Whole Latta Love, Rock'n'Roll, Kashmir and Communication Breakdown. Poleg Beatlov, Elvisa Presleya in Garth Brooksa so edina skupina, ki jim je v Združenih Državah Amerike uspelo prodati več kot sto milijonov albumov. Njihov zadnji koncert je bil julija 1980 v Berlinu, 14 dni preden je umrl bobnar John Bonham. Pet let kasneje so Plant, Page in Jones zaigrali na dobrodelnem koncertu Live Aid in leta 1988 spet skupaj nastopili ob 40 obletnici založbe Atlantic Records. Ker je v letu 1990 nastal prepad med Jonesom in ostalima dvema članoma skupine, sta Plant in Page, začela ustvarjati brez njega. Govorice o ponovnem prijateljstvu, ki so se pojavile pred nekaj leti, so pripeljale do govoric o obuditvi skupine. Njihovi ponovni združitvi so sledile še nekatere skupine, kot so The Police, Genesis, the Spice Girls, Crowded House in Thake That.